Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Onafhankelijke turnkey integrator voor logistieke automatisering in supplychain
Vlnr, Marc Guns, Jan Vercammen, Patrick Hennebert en Sacha Van Droogenbroeck.

Onafhankelijke turnkey integrator voor logistieke automatisering in supplychain

Steunen op vier toepassingen

​113 jaar. Zoveel jaren ervaring in logistiek en supplychainmanagement kunnen de vier oprichters van E’Log Automation samen voorleggen. In mei 2022 startten de captains of industry Sacha Van Droogenbroeck, Patrick Hennebert, Marc Guns en Jan Vercammen deze onafhankelijke turnkey integrator van logistieke automatisatie op. “We willen een no-nonsens partner zijn voor kleine en middelgrote projecten en uitgroeien tot een referentie in de Benelux”, aldus CEO Sacha Van Droogenbroeck.

Een gedreven team van experten staat klaar om elke klant vakkundig te begeleiden.

Als CEO en mede-oprichter van E’Log Automation heeft Sacha Van Droogenbroeck een duidelijke visie op hoe zijn start-up het verschil kan maken voor ondernemers: “Samen met mijn team streef ik ernaar om op een zo gestandaardiseerd mogelijke manier bestaande en innovatieve technologieën te integreren die voldoende modulair zijn voor kleine en middelgrote logistieke projecten. En wat ook belangrijk is: versterkt met de juiste software en een professionele dienst na verkoop.”

Onafhankelijke marktspeler

Bij deze aanpak is het onafhankelijke karakter van E’Log Automation een wezenlijk onderdeel van het DNA van het bedrijf. “We zijn geen verdeler noch producent van oplossingen in supplychain”, zegt Sacha. “Die onafhankelijkheid dragen we hoog in het vaandel. Uit ervaring weet ik dat de juiste oplossing voor een bedrijf vaak een mix is van verschillende subsystemen van diverse leveranciers. We werken met preferred partners die dergelijke subsystemen aanbieden tegen zeer competitieve tarieven. En daar plukken onze klanten de vruchten van.”

Maatoplossingen in supplychain moduleren

Bij het moduleren van supplychainoplossingen op maat steunt E’Log Automation op vier toepassingen. Sacha licht toe: “Een eerste toepassing is het gebruik van Automated Guided Vehicles en Autonomous Mobile Robots voor orderpicking, met focus op de optimalisatie van softwareflows. Daarnaast kijken we naar geautomatiseerde oplossingen voor opslag, met onder meer palletshuttle-, bak/kartonshuttle- en roamingshuttlesystemen. Een derde toepassing vinden we in de interne conveyor- en transportsystemen. En voor de vierde toepassing kijken we richting micro-fulfillment, waar de focus volledig ligt op e-commerce en de optimalisering van bezorging op dezelfde dag vanuit een bestaande faciliteit of nieuwe terreinen.”

“Met dit klavertjevier gaan we aan de slag om gebruiksklare geautomatiseerde magazijnen en distributiecentra te integreren met sterke partnerschappen. Het resultaat: korte implementatietijden en kosteneffectieve projecten!”

Open kaart

Of anders gezegd: de experts van E’Log Automation moduleren de bovenstaande vier bouwstenen op basis van de directe logistieke noden van een klant. “We spelen altijd open kaart. Als uit onze analyses blijkt dat in een kmo geen automatisatie van supplychainprocessen nodig is, dan zeggen we dit ook eerlijk tegen de klant”, zegt Sacha. “In dat geval geven we hem of haar advies over mogelijke varianten of alternatieven voor automatisering. Onze processen zijn ingesteld op projecten tussen een half miljoen en vijf miljoen euro. We zijn klaar om in diverse sectoren onze expertise in te zetten bij het hertekenen van opslag- en productie­omgevingen; van e-commerce tot food & beverage, van farma tot third-party logistics.”

Oog voor kleinschalige automatisatieprojecten

Deze bedrijfsstrategie is een weloverwogen keuze. Want grote onder­nemingen die actief zijn in supplychain automation, promoten meestal processen die afgestemd zijn op de implementatie van megaprojecten. Zo’n aanpak is niet geschikt voor kleine en middelgrote ondernemingen die kleinschaligere automatisatieprojecten in logistiek willen implementeren.

“Die instapmarkt is nu volop in beweging, waarbij we een stijgende marktvraag zien naar supplychain die meegroeit op het ritme van het bedrijf”, bevestigt Sacha. “De opmars van e-commerce speelt hier zeker een bepalende rol. Met E-Log Automation willen we op een onafhankelijke manier in de bres springen voor kmo’s die voor de eerste maal hun logistieke processen willen automatiseren of hun bestaande procesflow een grondige make-over willen geven.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details