Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Ongelukken voorkomen met goede oplossingen en het juiste advies
Met een opfriscursus of herhaalopleiding van het heftruckcertificaat wordt de veiligheid enorm verbeterd.

Ongelukken voorkomen met goede oplossingen en het juiste advies

Ondersteuning door uitgebreide inventarisatie op locatie

Wie regelmatig een magazijn bezoekt, kent ze wel: de displays bij de ingang die vermelden hoeveel incidentvrije dagen er op de teller staan. Het staat symbool voor het grote belang dat bedrijven hechten aan de veiligheid op de werkvloer. De impact van een ongeluk is immers enorm. Naast het persoonlijke leed, kan het leiden tot slechte publiciteit, ziekteverzuim en zelfs productiestilstand. Echter, het is voor bedrijven haast ondoenlijk om van alle veiligheidsoplossingen op de hoogte te zijn. Daarnaast ligt bedrijfsblindheid op de loer. Daarom biedt Heffiq ondersteuning door op locatie een uitgebreide inventarisatie van de mogelijke risico’s en bijbehorende oplossingen te maken.

Sinds 2019 zijn we de Heffiq Academy gestart om klanten en ons eigen personeel op te leiden.

“Tijdens het locatiebezoek geven we onze ogen flink de kost om elk risico in kaart te brengen. Zijn er snelheidsrestricties? Is alles gekeurd? Worden de juiste trucks voor de juiste werkzaamheden gebruikt? Hierbij kijken we naar drie facetten: de chauffeurs, de machines en de werk­omgeving”, vertelt Martijn Veerkamp, commercieel directeur bij Heffiq.

Nominatie beste leerbedrijf

“Jaarlijks vinden er in Nederlandse magazijnen zo’n 150 ernstige ongevallen plaats. Veiligheid vormt daarom een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsstrategie. We zijn in 2019 de Heffiq Academy gestart om chauffeurs van klanten en onze eigen medewerkers gedegen opleidingen te kunnen bieden. Van generieke certificaten zoals het heftruckcertificaat, tot gerichte trainingen en opfriscursussen. Dat kan op locatie of op onze professionele academy in Vianen. We hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze trainingen en hebben daarom ervaren trainers in huis, waaronder een docent die uit het onderwijs komt. Zij zorgen niet alleen dat de training ontzettend leerzaam is, maar ook voor een prettige sfeer zodat de deelnemers plezier beleven aan de opleiding. We zijn genomineerd voor Beste Leerbedrijf 2024 en hierop zijn we natuurlijk ontzettend trots.”

Op heftrucks en magazijntrucks zijn diverse zichtoplossingen mogelijk zoals een camerasysteem met zicht op de vorken, zicht op de lading en achter zicht..

Schorre eend

Heffiq is sinds 1938 exclusief dealer van Hyster. Bij dit Amerikaanse merk staat veiligheid hoog in het vaandel en de machines zijn van zichzelf zeer stabiel en hebben een hoog restdraagvermogen. “Daarnaast bieden we tal van veiligheidsoplossingen aan die we op elk merk heftruck kunnen plaatsen. En ook dit kunnen we op locatie uitvoeren. Neem bijvoorbeeld de Streambelt. Chauffeurs vergeten vaak de verplichte gordel te dragen of laten het bewust na omdat ze hem als hinderlijk ervaren. De Streambelt zit veel prettiger dan de standaard heftruckgordel en door de rode kleur is hij gewoonweg niet over het hoofd te zien. Een andere oplossing biedt het White Noise Alarm dat een opvallend geluid produceert om omstanders te waarschuwen. Dit alarm wordt ook wel gekscherend de ‘schorre eend’ genoemd en vaak gecombineerd met andere veiligheidsopties zoals onze camerasystemen en waarschuwingslampen. Of met onze sidelines die opvallende rode lijnen op de vloer projecteren en daarmee een zone aangeven waardoor voetgangers precies weten waar ze veilig kunnen lopen. Ons OverloadSystem voorkomt dan weer kantelen van de trucks doordat het een alarmsignaal geeft zodra het gewicht op de heftruckvorken boven een ingestelde limietwaarde komt.”

Het OverloadSystem geeft chauffeurs een signaal als de truck boven een bepaald ingestelde limietwaarde komt om te voorkomen dat te zware lasten worden opgepakt.

Omgeving

De inrichting van een magazijn vormt de derde bepalende factor op het gebied van veiligheid. “Tijdens onze inventarisatie kijken we naar allerlei facetten. Van de juiste looplijnen en vermijdbare dode hoeken, tot gewichtsverdeling op de stellingen en een logische magazijninrichting. We zien bijvoorbeeld regelmatig dat bij magazijnuitbreidingen de logica die men aanvankelijk gecreëerd had, verdwenen is. Vaak bestaat ons advies uit praktisch uitvoerbare aanpassingen, zoals het aan­brengen van veiligheidsposters, een opfriscursus of gebruikmaking van camera’s, lasers, et cetera. Moet het hele magazijn flink op de schop, dan kunnen we hiervoor ons partnernetwerk inschakelen.” 

Over partners gesproken: Heffiq is tevens professioneel dealer van het volledige Kärcher assortiment. Gemorste vloeistoffen en achtergebleven verpakkingsmateriaal vormen namelijk een veiligheidsrisico in de vorm van val- en slipgevaar. Als full line supplier wil Heffiq ook op dit cruciale veiligheidsonderdeel haar klanten volledig kunnen ondersteunen.

Dynamic Pedestrian Awareness Lights geven een opvallend Blauw LED signaal op de vloer, die rijrichting van de heftruck aan voetgangers/voertuigen aangeeft.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details