Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Opening speel- en sportveld ‘De Rode Touwen’ in Meelbeskamp in Diemen op Nationale Buitenspeeldag

Opening speel- en sportveld ‘De Rode Touwen’ in Meelbeskamp in Diemen op Nationale Buitenspeeldag

In Diemen is op nationale buitenspeeldag een grote openbare speelplek feestelijk geopend. Het nieuwe speelterrein bevat onder andere multifunctioneel sportveld, klimmuur en een peuterbootcamp, gerealiseerd door Griekspoor in samenwerking met de Gemeente Diemen.

De attributen

Op het sportveld kunnen diverse sporten gespeeld worden zoals voetbal, basketbal, hockey en badminton, door de hybride goal met basket. Achter de goals is een groot geluidsabsorberend hek geplaatst om diverse ballen binnen het park te houden. Aan de overkant van het speelveld is de klimmuur geplaatst in een organische vorm, met een valondergrond met geschikte valdemping. Dit bestaat uit valzand, waar valdempende platen op geplaatst worden en bedekt wordt met kunstgras. Grotendeels van deze materialen is duurzaam hergebruikt van de oude speelplaats. Deze klimmuur heeft een uniek detail, namelijk dat er een verstevigde zeecontainer in verwerkt is waar sportverenigingen hun attributen kunnen stallen, op initiatief van Griekspoor. Ruim 25 sportverenigingen en buurtsportcoaches hebben zich al aangemeld om op dit veld te kunnen sporten met de kinderen van Diemen. De peuterbootcamp bestaat uit diverse trampolines, speelheuvels gemaakt van groene gietrubber en brugtoestellen waar geklommen kan worden.

Unieke samenwerking

De realisatie van het project is door gemeente Diemen onderhands aanbesteed. Griekspoor is door de gemeente uitgekozen om dit plan uit te voeren. Wim Verbree, beleidsmedewerker participatie Openbare Ruimte van Gemeente Diemen: “We zijn langs geweest bij diverse scholen om te vragen waar de behoeftes lagen. Toen kwam er een heel ander plan uit dan initieel de bedoeling was.” Griekspoor heeft samen met de gemeente een nieuw plan ontworpen en gerealiseerd. Verbree: “We zijn ontzettend tevreden met de flexibiliteit van Griekspoor, de communicatie liep ontzettend soepel en ging razendsnel. Op deze manier konden we het initiële plan aanpassen, zodat het nog beter aansluit bij de behoeften van de omgeving.”

Buitenspeeldag

Buitenspeeldag is een jaarlijks terugkomend evenement in zowel Nederland als België, waar kinderen gestimuleerd worden om te bewegen en buiten te spelen. Precies op deze dag zal Griekspoor in samenwerking met gemeente Diemen het nieuwste project presenteren en feestelijk openen, zodat de kinderen uit deze buurt direct gebruik kunnen maken van de gelegenheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details