Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Optimaal waterbeheer vraagt om specialistische kennis

Optimaal waterbeheer vraagt om specialistische kennis

Optimaal waterbeheer vraag veel vakspecialistische kennis en ervaring. Vooral als het toonaangevende projecten betreft op het gebied van sluizen, bruggen, riool- en poldergemalen. 

Mous Waterbeheer in Balk werkt al meer dan 40 jaar aan de nieuwbouw en renovatie van gemalen, sluizen en bruggen en zorgt tevens voor de service en het onderhoud daarvan. Kortom, de complete ontwikkeling, van engineering tot beheer en onderhoud. Daarnaast houdt de firma zich bezig met telemetrie en het op afstand monitoren van 25.000 installaties van riool- en poldergemalen in Nederland. “We werken voor waterschappen, gemeenten en provincies. Maar ook voor grotere aannemers”, vertelt directeur Hidde Kriele. “Ik kan wel zeggen dat wij ons onderscheiden door onze vakinhoudelijke kennis en ervaring op deze terreinen. Bij ieder project streven we ernaar het werk tot in de puntjes op te leveren.”

Vakmanschap

Het bedrijf voert sinds anderhalf jaar een strategische koers met focus op kwaliteit en vakmanschap. Kriele: “Het afgelopen jaar hebben we steeds meer nadruk gelegd op de veelzijdige kennis, flexibiliteit en betrouwbaarheid van onze vakmensen.” Als voorheen bij aanbestedingen vooral op prijs geconcurreerd werd, gebeurt dat nu op professioneel vakmanschap, een steeds schaarser wordend goed. De firma richt zich dan ook vaker op prestatiecontracten met een hoge EMVI-waarde.

Vakmensen van Mous Waterbeheer voeren onderhoudswerkzaamheden uit in Almere.

Gelijkwaardigheid

Maar dat is niet de enige onderscheidende factor. Mous Waterbeheer werkt eveneens graag op basis van gelijkwaardigheid samen aan een project of service- of onderhoudsopdracht. Kriele: “We zijn vaak bereid om mede risico te dragen en als partner in plaats van onderaannemer te participeren. Bovendien denken we bij complexe zaken graag met de opdrachtgever mee en komen we met passende oplossingen!”

Voorbeelden

Dat blijkt wel uit de aansprekende projecten die de firma op haar naam heeft staan. Bijvoorbeeld de vervanging van de elektrotechnische installatie van spuisluis Dokkumer Nieuwe Zijlen. Een uniek project, waarvoor nauw werd samengewerkt met Wetterskip Fryslân. De renovatie bestond uit een werktuigbouwkundig en elektrotechnisch deel en omvatte de vervanging van nagenoeg de gehele installatie. Omdat het monument veel bezoekers trekt, moest voldaan worden aan strenge eisen op het gebied van veiligheid. Andere toonaangevende projecten zijn de levering en installatie van de pompinstallatie voor het nieuwe scheepsdok voor De Vries in Makkum en het vernieuwen van de PLC besturing voor rioolgemaal Diependaal in Hilversum. Projecten die inmiddels naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers zijn opgeleverd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details