Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Optimalisatie in producten en mengsels

Optimalisatie in producten en mengsels

Daarmee kun je MKI-waardes verlagen

Met de nieuwe fabriek is betonbedrijf Bosch Beton onderscheidend in duurzaamheid. De fabriek zelf is BREAAM-outstanding ontworpen en daarmee een van de meest duurzame betonfabrieken in Nederland. Het doel is om betonnen keerwanden 100% circulair te produceren.

“De optimale samenwerking tussen alle ketenpartners is een hele belangrijke factor in dit proces”, zegt Brechtje van den Beuken-van den Bosch.

Goede ontwikkeling

“De markt beweegt zich steeds sneller, een mooie en vooral goede ontwikkeling. Ik denk dat de Corona-crisis mede kan bijdragen aan een versneld realiteitsbesef”, constateert Brechtje. “En wij bewegen mee.” Eerder dan gedacht, heeft Bosch Beton besloten tot verdere uitbreiding van de capaciteit in de betoncentrale voor de opslag en verwerking van nieuwe grondstoffen. “De nieuwe fabriek is nog geen jaar operationeel en nu al breiden we uit met 30%. Hiermee komen we tegemoet aan de marktontwikkelingen.” Bosch Beton gaat wederom met UBO Engineering deze uitbreiding realiseren. 

Verschil van 2 in zuur geteste betonmengsels waarbij door de zuuraantasting letterlijk het verschil in kwaliteit en duurzaamheid zichtbaar wordt.

 

Nieuwe mengselsoorten

“De fabriek was er al klaar voor, nu zetten we onze innovatie verder door op de grondstoffen en onze betonmengsels”, vervolgt Brechtje. “Naast de hoge verwachtingen van onder andere geopolymeerbeton, zijn er inmiddels diverse testen afgerond met nieuwe mengselsoorten, onder andere met nieuwe biologische toeslagmaterialen. Na het testen komt het certificeren en pas dan kunnen we deze toepassen op onze producten, want de kwaliteit moet altijd gewaarborgd zijn. Onze nieuwe Ecomix zorgt voor 17% CO2-reductie én is 14% zuurbestendiger.” Dat laatste is vooral belangrijk voor de levensduur van een keerwand. Zeker bij blootstelling aan extreme omstandigheden of opslag van ‘zure’ organische producten zoals in de agrarische markt gebeurt. Bosch Beton kijkt en produceert heel gericht voor de diverse sectoren. “Voor de GWW moeten betonproducten aan hele andere eisen voldoen en voor de klant steeds specifieker zijn”, vult Brechtje aan. “Vandaar de nieuwe uitbreiding in onze centrale”.

De bouw na Corona

“Het zal een grote uitdaging blijven om kwaliteit in plaats van de laagste prijs te laten gelden. Helemaal als door de Coronaperiode minder projecten op de markt komen en aannemers hun orderportefeuille versneld moeten vullen. Ik kan mij voorstellen dat men in zo’n situatie geneigd is vooral met een zo laag mogelijke prijs in te schrijven, ten koste van kwaliteit en duurzaamheid.”

“Echter, je kunt je ook positief onderscheiden door samen richting opdrachtgever te sturen op duurzaamheid. Voor een inkoper of een aannemer lijkt dat misschien ingewikkeld en veel gedoe, zeker als er weinig tijd of personeel is. Dat hoeft echter niet als je een leverancier zoals Bosch Beton in de arm neemt. Wij hebben dit al op orde, zodat elke inkoper en aannemer (groot èn klein) dit gemakkelijk aan ons kan uitbesteden. Dat biedt dan perspectief.” Brechtje besluit: “Het is er al en het kan dus gewoon. Wil je duurzaam bouwen, vraag ons naar de mogelijkheden!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details