Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Optimaliseren van werkprocessen door slimme Geo-ICT

Optimaliseren van werkprocessen door slimme Geo-ICT

De wetgeving omtrent graafmeldingen (planaanvragen) in Nederland en België heeft de laatste jaren verschillende veranderingen gekend: niet alleen de wetgeving wijzigt, maar ook de technische platformen evolueren. Met GeoMerk heeft Merkator een unieke SAAS-oplossing in huis om het door wet verplichte gestandaardiseerde berichtenverkeer van zowel Nederland (KLIC) als België (KLIP/KLIM) te automatiseren. 

Behalve het ontlasten van de netbeheerders in het KLIC-proces zijn er aanvullende standaard functionaliteiten om de interne processen bij de klant te ondersteunen. Intussen vertrouwen meer dan 100 netwerkbeheerders en grondroerders dagelijks op hun SAAS-oplossing. Dankzij het platform zijn de stakeholders altijd perfect op de hoogte. Maar de Geo-ICT dienstverlener heeft nog veel meer in huis. Een gesprek met COO John Joosten.

Zij bouwt (maatwerk) applicaties op basis van zowel verschillende open source-technologie als van toonaangevende softwareleveranciers en beschikt over een eigen consultancy tak. “Onze Geo-ICT Consultants hebben elk hun specifieke kennis en ervaring in GIS-technologie en worden veelvuldig gedetacheerd bij klanten als netbeheerders, maar bijvoorbeeld ook overheden maken gebruik van de specialistische kennis van onze collega’s”, zegt Joosten.

 

Bestekchecker

Minstens zo uniek als het KLIC-product is de Bestekchecker. Joosten: “Bestekchecker helpt bij het inspecteren, verbeteren en monitoren van de kwaliteit van de openbare ruimte. Via dit platform ondersteunen we gemeenten bij het inspectieproces en helpen we aannemers bij het zichtbaar maken en afhandelen van hun werkvoorraad. Zo ontstaat een mooie ketensamenwerking waarbij de efficiëntie meer dan verdubbeld wordt. De gemeente Breda is een actief gebruiker die de volledig workflow voor beheer en onderhoud van wegen in Bestekchecker afhandelt. Een melding van bijvoorbeeld een gat in de weg, een boomwortelopdruk, enovoort wordt gedaan in de app. Vervolgens komt die melding met foto’s en specificaties bij de gecontracteerde aannemer in zijn werkvoorraad terecht en kan hij de reparatie inplannen. Door middel van voor-gedefinieerde bestekposten die de aannemer kan kiezen worden bedragen vertaald naar een factuur. Na goedkeuring van de toezichthouders kunnen deze meteen worden klaargezet voor betaling. Zo ontstaat er nooit discussie, want alle partijen beschikken over dezelfde informatie.”

Merkator wordt gezien als één van de weinige, volledig onafhankelijke Geo-ICT-partijen in de markt. “We zijn momenteel met bijna 80 mensen actief in Nederland en België. Steeds meer klanten kiezen voor onze creatieve flexibele oplossingen en professionele aanpak”, besluit Joosten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details