Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Planmeister lanceert dè app voor de GWW-sector

Planmeister lanceert dè app voor de GWW-sector

Planmeister lanceerde in september het platform in de GWW waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden. Op het platform zie je in één oogopslag welke machines waar aangeboden worden middels een kaartweergave en kun je als planner snel contact opnemen met je concullega. “We zijn inmiddels bijna drie maanden volle bak bezig met het platform en we zijn blij om te zien dat het platform positief ontvangen wordt door de sector, maar het is nu tijd voor de volgende stap,” vertelt Kor van der Flier, commercieel directeur bij Planmeister.

Planmeister breidt uit met een app

De organisatie breidde deze maand haar platform uit met een app voor Android en IOS.

Kor vertelt verder: “Door onze kennis van de GWW-sector weten wij als geen ander dat je als planner het ene moment achter het bureau zit en het andere moment sta je met je laarzen in de klei. Of je nu in het werkveld staat of niet, de planning draait door. Telefoontjes aannemen, machines plannen en de juiste mensen op de juiste plek krijgen. Het blijft een uitdaging. Om deze reden hebben we naast de webversie ook een app ontwikkeld.” Kor vertelt in het interview dat er behoorlijk wat kwam kijken bij het produceren van de app. “We hebben de app door en door getest op verschillende mobiele telefoons en kwamen erachter dat de app op de ene telefoon goed werkte en op de andere niet. Gelukkig hebben we dit soort problemen in de definitieve versie verholpen, maar het heeft ons behoorlijk wat tijd gekost om de app te krijgen zoals we dat graag willen. We zijn trots op wat er nu staat en zullen deze versie blijven verbeteren.

Gebruiksvriendelijker op mobiele devices

De app werkt in de basis hetzelfde als de webversie, maar is gebruiksvriendelijker voor mobiele telefoons en tablets. Kor vertelt in het kort hoe de app werkt: “Het begint natuurlijk allemaal bij het downloaden van de app in de Appstore of Google Playstore. Vervolgens kan iemand inloggen op zijn of haar account of een account aanmaken en mensen, machines, materialen en grond- en bouwstoffen aanbieden en zoeken.” Hij vertelt verder: “We hebben de kaartweergave ook in de app verwerkt en daarop kun je in één oogopslag zien wie/wat, waar en wanneer beschikbaar is en je kunt vanuit de app direct contact opnemen met je concullega’s.

Feedback eerste gebruikers van Planmeister

Planmeister is inmiddels bijna drie maanden live en de organisatie staat niet stil. Harm Slooff, commercieel medewerker en medebedenker Planmeister, vertelt: “We kregen van de eerste gebruikers ontzettend waardevolle feedback en dit hebben we verwerkt in de app. Zo kunnen onze gebruikers op basis van hun GPS-locatie machines aanbieden en zoeken. Daarnaast kunnen aanbiedende gebruikers eenvoudig hun machines plaatsen en foto’s maken van hun materiaal met hun mobiel of tablet. Als laatste kunnen onze gebruikers gebruik maken van pushnotificaties. Is er bijvoorbeeld een machine niet beschikbaar? Dan kunnen zij een vraag uitzetten en een pushnotificatie ontvangen als de desbetreffende machine beschikbaar is.” Kor vult hem aan: “We hebben echt gekeken naar wat onze klanten nodig hebben wanneer zij zelf op een machine zitten en snel de planning rond moeten krijgen en met dat in ons achterhoofd hebben we deze app ontwikkelt.

De toekomst

De komende maanden blijft Planmeister uitbreiden. “Zowel online als offline gaan we uitbreiden. Annelies is begin november gestart als backoffice medewerker en in januari start onze nieuwe accountmanager Fatima. Daarnaast gaan we in het eerste kwartaal Planmeister netwerkavonden organiseren voor alle bedrijven in de GWW, maar natuurlijk ook online blijven we ons ontwikkelen. Er komt een vraag- en aanbodoverzicht, een maximale aanbiedduur en een interactief dashboard,” vertelt Kor. Hij sluit af: “We blijven het platform ontwikkelen en kijken uit naar alle mooie stappen die we gaan maken in 2022.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details