Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Positiviteit en groei bij jubileumeditie vakbeurs Recycling

Positiviteit en groei bij jubileumeditie vakbeurs Recycling

De tiende editie van de vakbeurs Recycling in Evenementenhal Gorinchem is erg positief verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs weten. Het evenement trekt aan in lijn met de maatschappelijke ontwikkelingen en noodzaak van een meer effectieve, veilige en circulaire afvalketen. Na enkele edities waarbij de beurs stabiliseerde, weet vakbeurs Recycling een flinke groei te realiseren in zowel het exposantenaanbod als het aantal relevante bezoekers. Bijna 5.000 afvalprofessionals kwamen op 20, 21 en 22 november naar Evenementenhal Gorinchem om te netwerken en de nieuwe producten en oplossingen te ontdekken voor ieders afvalstromen. Zaken die nog belangrijker zijn geworden voor deze markt, gezien de actualiteit rond onder andere PFAS, circulariteit, het PlasticPact, brandveiligheid en aankomende wetgeving voor afvalscheiding bij bedrijven.

Vakbeurs Recycling groeit in kwantiteit en kwaliteit

“Recycling is de nationale vakbeurs voor recyclingtechniek en afvalmanagement. Onder de 4.814 bezoekers zaten professionals binnen de afvalbranche en de verantwoordelijke(n) voor het afvalbeheer van bedrijven met grote afvalstromen. Dat zijn er bijna 300 meer dan vorig jaar. Ook het exposantenaantal steeg met 15% naar 157”, zegt Debbie de Bruijn namens Easyfairs. “Als we kijken naar de bezoekerskwaliteit zijn we erg tevreden. Dat hoorden we ook terug vanuit onze exposanten. Zij hebben veel goede gesprekken gevoerd en (nieuwe) relaties ontmoet. Het is positief om te zien dat we hierin een belangrijke slag hebben geslagen. Bovendien wordt de vakbeurs meer en meer omarmd en weer gezien als hét netwerkmoment voor de afvalmarkt, kijk bijvoorbeeld naar de samenwerkingen en de goed bezochte side-events met BRBS Recyclingsymposium en het VERAS symposium over Circulair slopen. Ook hielden Metaal Recycling Federatie en ENVAQUA hun algemene ledenvergadering tijdens de beurs.”

Kwalitatief kennisprogramma

De beursvloer van Recycling bestond niet alleen uit meer dan 150 exposanten, ook was er een kwalitatief kennisprogramma. In het kennistheater, dat centraal op de beursvloer was ingericht, werden diverse sessies goed bezocht. Er werd onder andere ingespeeld op de thema’s veiligheid en verzekerbaar afval verwerken. Ook was er veel interesse in circulair slopen tijdens het VERAS symposium. Topexperts uit de chemische recycling trokken eveneens volle zalen. Hierin werd nauw samengewerkt met TNO, NRK Recycling en PlasticsEurope.

Veel belangstelling voor demoterrein

Het demoterrein maakte voor het tweede jaar op rij deel uit van de vakbeurs. De Bruijn: “De demonstraties op het buitenterrein waren een schot in de roos. Deze toevoeging aan de beurs is ten opzichte van vorig jaar erg volwassen geworden. Vanuit de markt was er veel belangstelling voor de werkende machines. Dit initiatief gaan we in 2020 weer organiseren.”

De vakbeurs Recycling keert in 2020 terug op 17, 18 en 19 november in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie:www.recyclingvakbeurs.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details