Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Prefab als groeidiamant

Prefab als groeidiamant

Eindelijk gaan we met elkaar inzien dat geprefabriceerde bouw de toekomst heeft. Als de nood maar hoog genoeg is. Oplopende personeelstekorten. Hoge faalkosten. Ongewenste stikstofdeposities. CO2 reductie. Veiliger bouwen. Betere werkomstandigheden. Weersonafhankelijke productie. Modulair bouwen. Circulaire economie. Bekende begrippen die ineens een enorme toegevoegde waarde krijgen als je met prefab materialen aan de slag gaat. Prefab is namelijk een uiterst serieuze zaak.

Protonde Ermelo.

 

Panklare bouwpakketten

Leicon doet al jaren niets anders. In geconditioneerde fabriekshallen produceert
Leicon betonelementen voor infraprojecten die als complete bouwpakketten samengesteld worden. Betonelementen die compleet met allerhande voorzieningen panklaar worden aangeleverd op de bouwplaats. Elementen waarvan de fouten in de voorbereiding en op de tekentafel al weggepoetst zijn. Elementen die voordat ze de fabriek verlaten al gecontroleerd zijn. Zodat de bouwers snel, efficiënt en foutloos aan de slag kunnen gaan. “D’r in en d’r uit”. “D’r op en d’r over”. Complete bushaltes met geleidelijnen, klanktegels en sparingen voor het haltebord. Met zes prefab elementen een toegankelijke bushalte van 18 meter uit de grond stampen. Waar gisteren nog bermgras te zien was, ligt nu een complete bushalte. ’s Morgens aanbrengen, ’s middags in- en uitstappen. Een complete rotonde in één weekeinde. Geen probleem. Alle bouwstenen worden in de fabriek gereed gemaakt en op locatie geassembleerd tot één geheel. Vrijdagavond de weg afgesloten. Maandagochtend de weg weer open. Weinig overlast. Minder uitstoot. En moet de rotonde op den duur verplaatst worden, dan pakken we de elementen op en leggen we de rotonde elders opnieuw aan. Met dezelfde elementen. Zie daar het voordeel van modulair bouwen. 

Protonde in Terneuzen.

 

Duurzame betonproducten

En Leicon gaat verder met ontwikkelen. Onze prefab betonproducten worden steeds duurzamer. In 2018 hebben wij een project afgerond waarbij 100% zand en 100% grind zijn vervangen door 100% gerecycled zand en betongranulaat. De traditionele staalwapening is bovendien vervangen door kunststofvezelwapening. In de toplaag van de elementen is voorts reflecterend materiaal aangebracht waardoor de openbare verlichting ter plaatse een tandje lager kan. Zomaar een greep uit praktijkvoorbeelden, waarvoor opdrachtgevers met lef nodig zijn. Die niet alleen het woord vernieuwing in de mond nemen maar ook praktische invulling durven te geven aan innovatie. Geen woorden maar daden. Omdat het moet en omdat het kan. Prefab als groeidiamant.     

www.leicon.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details