Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Professional in top performance

Professional in top performance

Topmerken waar engineering-, test- en servicekwaliteiten aan zijn toegevoegd

Pak een topmerk binnen de motoren. Voeg daar engineering-, test- en servicekwaliteiten aan toe. Het resultaat? Hoogst betrouwbare apparatuur op basis van duurzame technologie. Dát is waar Sandfirden Technics voor staat.

“Onze producten doen wat ze moeten doen en blijven dat ook doen, omdat ze betrouwbaar en duurzaam zijn”, zegt Erik de Wit, sales director bij Sandfirden Technics. “En zo doen we ook zaken.” Het bedrijf is al meer dan 55 jaar exclusief dealer van Scania voor de Benelux. “We verkopen ze niet alleen, we modificeren ze ook, naar wens vanuit de markt” vervolgt De Wit. “Onze kracht ligt in het optimaal benutten van technische eigenschappen en prestaties van producten. En dat voor de lange duur.”

Euro stage V

De Wit noemt als voorbeeld de gewijzigde emissie regelgeving. “Scania heeft een EU Stage V-motorreeks, die niet alleen voldoet aan de eisen van de wetgeving op het gebied van emissieniveau’s, maar doet dit met een lager brandstofverbruik, lagere operationele kosten en minder gevolgen voor het milieu. Een top product dus! Maar… dit is geen marine motor.” De Wit constateert dat grote motorleveranciers niet of nauwelijks insteken op de marine-markt omdat de aantallen te klein zijn. “Echter, de vraag is er wél, dus pakken wij het op!” En zo bouwt Sandfirden Technics de in basis Scania EU Stage V motor om tot een emissiegecertificeerde marine motor met een vermogensrange van 250-400 kW, waar er inmiddels al zo’n 25 van zijn verkocht.

Van R&D tot aan garantie

Jarenlange kennis, vaardigheid en creativiteit zijn eigenschappen die volop aanwezig zijn onder de circa 60 medewerkers van het bedrijf. “Met een eigen R&D afdeling, gecertificeerde lassers voor constructiewerkzaamheden en een uiterst modern ingericht testcentrum doen onze experts er alles aan om technisch het optimale te bereiken en verwachtingen te overtreffen. We verkopen geen ‘nee’ en lopen niet weg voor aanpassingen die gedaan moeten worden om klanten te bedienen.”

Uniek en klantspecifiek

Sandfirden Technics is ook dealer van Thordon, nóg zo’n topmerk. Het levert watergesmeerde lagers voor onder andere de baggerij. “Doordat we aan het water zitten én een eigen kade hebben, kunnen we perfect schepen ombouwen, volledig naar wens van de klant.” De Wit besluit: “Wij kunnen bieden waar de markt om vraagt.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details