Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Project met hoge tijdsdruk. Nieuw vrieshuis voor logistiek dienstverlener van geconditioneerde levensmiddelen
Naast de vrieshal omvat de nieuwbouw een expeditieruimte met 7 docks en daarboven kantoorruimte.

Project met hoge tijdsdruk. Nieuw vrieshuis voor logistiek dienstverlener van geconditioneerde levensmiddelen

Vier jaar geleden investeerde Müller Fresh Food Logistics in de overname van Prins Transport in Lekkerkerk. Daar nam het familiebedrijf recent een nieuwe vries- en opslaghal met een oppervlakte van 2.400 m² en een netto hoogte van maar liefst 14,5 meter in gebruik. T2 tekende het ontwerp en stond samen met enkele co-makers in voor de realisatie. De bouwwerkzaamheden startten net voor de bouwvak van 2021. Alhoewel de vooropgestelde termijn onhaalbaar leek, slaagden de bouwpartners er in om het project in ruim 6 maanden tijd af te ronden – een huzarenwerk.

Müller Fresh Food Logistics investeerde in een nieuw vrieshuis van ruim 4.000 m².

Bij Müller Fresh Food Logistics weten ze precies wat ze willen en dat is altijd zo geweest. Het familiebedrijf, opgestart door Anton Müller met één medewerker en één trekker met vee-oplegger, is in een periode van bijna 85 jaar uitgegroeid tot een full service logistiek dienstverlener van geconditioneerde levensmiddelen. Men opereert vanuit Nederlandse vestigingen in Holten, Roelofarendsveen, Nijkerk en Lekkerkerk en een filiaal in Tsjechië en beschikt daarnaast over een uitgebreid netwerk in heel Europa. “In 2018 werd Prins Transport Lekkerkerk overgenomen en besloot de directie van Müller onmiddellijk te investeren in een duurzame groei. Zo werd in 2019 een nieuw distributiecentrum met koel- en vrieshuis van ruim 4.000 m² gerealiseerd, meteen een forse verhoging van de invries- en koelcapaciteit. Er was echter nog heel wat ruimte beschikbaar en recent nam het bedrijf een bijkomende faciliteit met koel- en vriesruimtes en opslaghal in gebruik”, vertelt Olaf Sluyter, directeur en interieurarchitect bij T2. “We zijn al meer dan 30 jaar een vaste partner als het gaat om bouwprojecten en hebben samen al meerdere hallen op verschillende locaties gebouwd. Daarom werden we ook nu weer gecontacteerd om dit project in Lekkerkerk te ontwerpen en te realiseren.”

De verrijdbare palletstellingen, opgedeeld in twee zones, bieden plaats aan ruim 6.500 pallets.

Bouwen onder hoge tijdsdruk

Zoals bij elk project van Müller kregen de ontwerpers van T2 een dossier met behoeften, waarmee ze aan de slag gingen om de plannen te tekenen en vervolgens de nodige vergunningen aan te vragen. Aangezien T2 ook voor de realisatie en opvolging instaat, is er slechts één aanspreekpunt voor het volledige traject. “De nieuwbouw bestaat uit een koel- en vrieshuis en een opslaghal. Deze faciliteit is 2.400 m² en heeft een netto hoogte van maar liefst 14,5 meter, goed voor de stockage van ruim 6.500 pallets.    

Aan de voorzijde bevindt zich de expeditie met 7 docks en daarboven kantoorruimte en een kantine. Ook nu hadden ze bij Müller vooraf al een idee, hoe het ontwerp eruit moest zien. Een systeem van verrijdbare stellingen, ontwikkeld door de specialisten van SSI SCHÄFER, vormt de basis van het distributiecentrum. Daarrond bouwden we een vrieskist met een aangepaste vloer en isolerende panelen voor wanden, daken en deuren”, licht Arnold Norde, projectmanager bouw bij T2, toe. “De grootste uitdaging was de hoge tijdsdruk. We hadden aanvankelijk gesteld dat de vooropgestelde termijn nooit haalbaar zou zijn. Dankzij de inspanningen van en goede afspraken tussen de verschillende bouwpartners vielen alle puzzelstukken toch perfect in elkaar. De werkzaamheden zijn gestart net voor de bouwvak van 2021 en in een periode van ruim 6 maanden was het project gerealiseerd. Daarbij hebben we vooral samengewerkt met onze vaste co-makers, omdat die op elkaar ingewerkt zijn. Toch werd voor dit project met succes een beroep gedaan op de lokale firma De Haay Bouwwerken. We zijn trots, dat we ook dit referentieproject voor Müller Fresh Food Logistics mochten ontwerpen en realiseren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details