Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Puma is beter in aansturen van hydrauliek op afstand

Puma is beter in aansturen van hydrauliek op afstand

De bekende Panther en Tiger-lijn van Tele Radio heeft er een bijzonder broertje bijgekregen: de Puma-lijn. Die is als radiografische afstandsbediening speciaal bedoeld voor hydraulische toepassingen. De Puma-zenders kunnen goed uit de voeten met de veelheid aan aansturings-variabelen van het moderne bouwmaterieel.

Waar de handzenders goed functioneren bij eenvoudige (machine)taken, is het op afstand aansturen van modern bouwmaterieel veel gecompliceerder. Toren- en portaalkranen, graafmachines, allerhande speciale voertuigen (zoals kiepwagens, rijplatenleggers, vacuümtrucks et cetera), maar ook bijvoorbeeld puinbrekers, drainagemachines en baggerschepen maken tegenwoordig gebruik van radiografische afstandsbediening. Waarbij met name het aansturen van meerdere hydraulische pompen en de veelheid aan toepassingen van hydraulische uitrustingsstukken een andere benadering vergen.

Bij de Puma-lijn is de handzender dan ook vervangen door een grotere buikzender met meer mogelijkheden. Want waar de één het liefst werkt met x-y paddles, kiest de ander juist voor joysticks en wil de volgende graag meer flipschakelaars. Tegelijkertijd zien we een veelheid aan aansluitingsmogelijkheden (bussystemen), het liefst plug and play en daarbij moet de zender ook nog eens gemakkelijk programmeerbaar zijn voor de specifieke toepassingen van de klant.

Standaard en Custom

Die specifieke toepassingen heeft de ontwikkelaars van de Puma-lijn ertoe gebracht om twee lijnen te ontwikkelen. Met de Basic Line wordt een groot deel van de markt afgedekt tegen een optimale prijs-prestatieverhouding. De Custom-lijn maakt daarnaast uitgebreid maatwerk mogelijk. De Custom-lijn biedt fabrikanten bijvoorbeeld de mogelijkheid om de Puma-zender geheel af te stemmen op hun specifieke machine(s), inclusief hun eigen invulling van het bedieningsplatform.

Daarbij speelt de veiligheid bij de Tele Radio Groep van huis uit een grote rol. Radiografisch op afstand besturen van machines is in veel opzichten veiliger, maar dan moet het systeem wel goed (blijven) functioneren. Zo moet de noodstopfunctie altijd werken. Anders dan bij veel leveranciers van machines en componenten laat Tele Radio alle producten daarom onafhankelijk inspecteren door erkende keuringsinstanties. De bijbehorende certificaten (SIL3, Cat3, PLd of PLe) zijn op verzoek in te kijken.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details