Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
RAU Architecten en RO&AD winnen ARC19 Detail Award

RAU Architecten en RO&AD winnen ARC19 Detail Award

De ARC19 Detail Awards is toegekend aan Vogelobservatorium ‘Tij’. RAU Architecten ontwierp, in samenwerking Ro&Ad Architecten en in opdracht van het Droomfondsproject, een reusachtige houten constructie in natuurgebied Scheelhoek bij het Haringvliet. De jury reikt de award uit aan het ontwerp met de beste detaillering ‘die bijdraagt aan de esthetiek en functionaliteit van het gebouw’.

Vogelobservatorium ‘Tij’

RAU Architecten en partners winnen de ARC19 Detail Award. Architect Thomas Rau: “Deze award is een prachtige bekroning op het ontwerp dat ook internationaal wordt geroemd om de integratie van architectuur en natuur.” Het observatorium, bestaande uit riet, kastanjepalen en zand, is parametrisch ontworpen om een goede verhouding te krijgen tussen vorm, constructie, afmeting en kijkgaten. Lokaal riet uit natuurgebied Scheelhoek is gebruikt voor de bedekking. Thomas Rau: “Door middel van een file-to-factory-Zollingerconstructie zijn grote houten overspanningen gemaakt. De constructie heeft de vorm van een enorm ei van de Grote Stern, een vogelsoort die belangrijk onderdeel uitmaakt uit van het natuurgebied. Via een hybride hout-betonvloer kunnen natuurliefhebbers genieten van het indrukwekkende uitzicht op de broedeilanden, de Haringvlietdam en de directe omgeving.”

Juryrapport

De jury van de ARC19 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaalconcept. Vogelobservatorium ‘Tij’ blinkt hierin uit. Daarnaast prijst de jury de duurzame visie die het project uitstraalt. De award heeft als doel het maatschappelijk belang van architectuur in het publieke leven te benadrukken.

RAU Architecten

Cyclisch denken is voor RAU vanzelfsprekend. Het markeert een fundamenteel andere benadering van een huisvestingsopgave; niet resulterend in een op zichzelf staand gebouw maar als actief element in een circulair systeem. Een internationaal opererend architectenbureau wat bekend staat voor zijn in alle opzichte vooruitstrevende architectuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details