Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Reuzenstappen op het gebied van duurzame transportoplossingen
IVECO heeft zijn volledige product- en serviceaanbod vernieuwd en levert het meest uitgebreide pakket aan multi-energy mobiliteitsoplossingen ooit.

Reuzenstappen op het gebied van duurzame transportoplossingen

In november onthulde IVECO de 2024 full range. Met een volledige update van haar lijn, deed IVECO daarmee de grootste investering ooit. IVECO heeft elektrische voertuigen geïntroduceerd en tegelijkertijd de voertuigen met een verbrandingsmotor doorontwikkeld. In februari kondigde zij bovendien een uitbreiding van haar samenwerking met Hyundai aan, waardoor een nieuwe, volledig elektrische, middelgrote bestelauto beschikbaar komt. En als klap op de vuurpijl komt daar volgend jaar ook nog de S-eWay FCEV bij. Een zware, elektrische vrachtwagen met een actieradius van maar liefst achthonderd kilometer.

De nieuwe IVECO eDaily Chassis-cabine kan worden uitgerust met 4 batterijpakketten (148 kWh) en de ePTO is verhoogd tot een toonaangevende 50 kW.

“Door deze ontwikkelingen zijn we een allround speler geworden in duurzame transportoplossingen. Bovendien voldoet onze compleet geüpdatete lijn aan de nieuwste wetgeving en veiligheidsvoorschriften,” vertelt Loek Vroon, operationeel directeur IVECO NLS.

2024 full range

De lancering van het nieuwe product- en dienstenaanbod is het resultaat van IVECO om verandering te stimuleren en de ondernemer een nog breder en completer aanbod te bieden. De focus bij de 2024 full range ligt op duurzaamheid, connectiviteit, de bestuurderservaring en productiviteit. De nieuwe transportoplossingen zijn ontworpen om de uptime te maximaliseren, de TCO te verlagen en de brandstof­efficiëntie te verbeteren. “We willen bedrijven ondersteunen met een 360°-mobiliteitsecosysteem, een keuze aan technologieën die het best aansluiten bij hun behoeften en één van de meest geavanceerde en uitgebreide serviceaanbiedingen op de markt.” 

De nieuwe IVECO eDaily is voorzien van een Keyless Entry & Go systeem voor optimale bedrijfsproductiviteit.

Zware elektrische vrachtwagen

Opvallend aan de vernieuwde WAY-range van IVECO is de komst van de S-eWay BEV met een heavy duty batterij waarmee een actieradius tot vijfhonderd kilometer behaald wordt. Met een snellader kan tachtig procent van de batterij al in negentig minuten worden opgeladen. De gehele S-WAY-reeks is voorzien van een totaal geüpgradede XCursor 13 motor.  Dat levert bij diesel en gas brandstofbesparingen tot tien procent op. Wanneer het voertuig op bio-LNG rijdt, kan hij de CO2-uitstoot zelfs volledig elimineren binnen een Well-to-wheel-keten. De XCursor 13 is ontwikkeld als een ‘multi fuel engine’. De motor is geschikt voor diesel, HVO100, LNG en CNG. En op termijn zelfs voor waterstof. Volgend jaar wordt hier de S-eWay FCEV aan toegevoegd. Deze elektrische truck wekt elektriciteit op met behulp van brandstofcellen, die op hun beurt weer worden gevoed door waterstof. Deze truck heeft een spectaculaire actieradius van achthonderd kilometer. Daarmee is hij zowel geschikt voor regionaal als voor langeafstandstransport. “Momen­teel werken we zelfs aan een waterstofmotor waarvoor geen brandstof­cel geïnstalleerd hoeft te worden. Daarmee kun je elke confi­guratie bouwen die je wil en maken we weer een enorme sprong voorwaarts.” 

De iconische familie van lichte IVECO bedrijfsvoertuigen zet haar snelle evolutie voort met productupgrades en state-of-the-art connectiviteit als standaard in het gehele assortiment.

ADAS en uptime

“Ook veiligheid blijft een prioriteit voor IVECO. Met de introductie van de 2024 full range zijn diverse geavanceerde bestuurdersassistentie-systemen in het assortiment opgenomen. Om de productiviteit en winstgevendheid van bedrijven te verbeteren, bieden we een uitgebreid portfolio van telematicadiensten aan. Denk hierbij aan voorspellende functionaliteiten, route-optimalisatie en rijstijlevaluatie. Dit kan een extra efficiëntie van vier procent aan een voertuig toevoegen. Zo hoeft men voor een update of kleine storing niet meteen naar een garage, maar kan er op afstand al veel geregeld worden. Ook kan men nu op afstand beter monitoren of er onderhoud nodig is.” 

Wat opvalt, is hoe IVECO tot in detail heeft nagedacht over het verminderen van het brandstofverbruik. Zo biedt de voertuigspecialist ook de optie om in plaats van spiegels voor camera’s te kiezen. Dit biedt een betere aerodynamica wat al tot 1,5 procent minder brandstofverbruik kan leiden.

Het succesvolle S-Way model is doorontwikkeld met geavanceerdere functies, meer comfort, tot wel 10% hogere brandstofefficiëntie en een ruime keuze aan aandrijflijnen, waaronder de nieuwe xCursor 13-motor.

“Met alle recente ontwikkelingen kunnen we de ondernemers een volle­dig assortiment aanbieden. Van een lichte bestelwagen met een GVW van 2,5 ton tot de zware vrachtwagens en alles daar tussenin. Mét natuur­lijk de verschillende opties die bijdragen aan duurzamer vervoer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details