Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Revolutionaire modulaire grijper snel en eenvoudig tot vijftien schalen wisselen

Revolutionaire modulaire grijper snel en eenvoudig tot vijftien schalen wisselen

Op de MATEXPO 2019 zagen we een nieuwe oplossing op het gebied van grijpers voor bouwmachines: de SMART&UPGRADABLE MODULARIS GRAPPLE. Hiermee haalt Tramac opnieuw een unieke tool naar de Benelux waar met name iedereen in de GWW, sloop- en infrasector profijt van zal hebben.

Revolutionair en 100% modulair

Binnen slechts 3 minuten kan er op een hydraulische manier gewisseld worden van schaal. “Niet alleen het snelle wisselen, maar vooral de enorme veelzijdigheid is een enorme plus”, zegt Benoit Vercruysse, directeur van Tramac Benelux. “Het product is 100% modulair en dat zorgt ervoor dat een operator met slechts één machine -voorzien van de Modularis grijper- meer dan vijftien verschillende variaties van werkfuncties kan uitvoeren.”

Uniek in de wereld

Het is de enige grijper op de markt met ‘A – Synchro Grip’. De twee Hydro cilinders zijn apart te besturen (maar met 1 standaardleiding) en de armvorm en armbewegingen passen zich aan de belastingvorm aan. Daardoor ontstaat er altijd een optimale en best mogelijke grip, op welk materiaal ook.

Optimale oplossing voor de meest veelzijdige behoeftes

Op de MATEXPO demonstreerde Tramac niet alleen de sorteer/sloopgrijper (die beschikbaar is in de standaard en HD-uitvoering), maar ook andere elementen zoals de Aligator en diverse graafschalen. Deze en andere modules zijn beschikbaar voor toepassing in de landbouw, industrie en bosbouw. Alle modules zijn breed inzetbaar, van minigravers tot gravers van 45 ton. Tramac speelt hiermee handig in op bedrijven die bijvoorbeeld seizoensgebonden werkzaamheden verrichten, waar sommige machines anders maanden stil staan. Maar ook bedrijven met een kleine machinevloot kunnen zonder dure uitbreiding toch veel diverse werkzaamheden uitvoeren. Met minder geld en minder plaats, kun je nu meer! En het mooie is dat de fabrikant heel flexibel is: heb je een 16e schaal nodig, dan wordt die gewoon custom-made gemaakt.

Model MD 6 op een Takeuchi mini-graver waar met de ‘universal grip’ schalen eerst algemeen grondwerk werd verzet.

Up-to-date

Aangezien een slimme grijper up-to-date moet zijn, kan Modularis ook een DIGITALE SMART UNIT leveren. Deze unit is een innovatieve, unieke en patent aangevraagde communicatie in twee richtingen. Vercruysse licht toe: “De operator kan de werkparameters instellen en kiezen uit verschillende werkmodi. Met een touchscreeninterface kan men de standaardbedrijfsmodi kiezen en de bedrijfsparameters definiëren (druk, draaikoppel enz.) en ontvangt men ook feedback over de werkelijke prestaties van de grijper. Hiermee hebben we een prachtige tool toegevoegd aan ons uitgebreide assortiment en kunnen we onze klanten goed blijven bedienen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details