Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Ritchie Bros.’ zomerveiling zonder veilingmeesters

Ritchie Bros.’ zomerveiling zonder veilingmeesters

Met de bouwvak om de hoek is het natuurlijk verleidelijk om al weg te dromen naar de camping of het strand. Echter, zij die nog een mooie gebruikte machine willen kopen kunnen terecht bij Ritchie Bros. in Moerdijk. Daar staat een flinke materieelveiling op de agenda die op vrijdag 17 juli opent en op 22 & 23 juli sluit. Bieden gaat volledig online en items kunnen vooraf op het terrein bekeken worden op de dagen voor de veiling. In het aanbod van deze laatste veiling voor de zomerstop zitten ruim 1500 items, waaronder graafmachines, wielladers, dumpers, hoogwerkers, liften, personenauto’s, trucks en meer. Registreren en meebieden in de veiling is kosteloos en eenvoudig. In deze video wordt uitgelegd hoe het online bieden in zijn werk gaat:

Volledig online

Vanwege het coronavirus worden de veilingen van Ritchie Bros. helemaal online gehouden. In heel Europa – en dus ook in Moerdijk – wordt gebruik gemaakt van een online veilingsysteem dat het veilinghuis al jaren gebruikt voor o.a. graafmachinebakken en andere kleinere items. “Natuurlijk missen we het gezang van de veilingmeesters in Moerdijk,” zegt Diederick van Haselen, Regional Sales Manager Benelux & Nordics, “maar de feedback van klanten is erg positief. We zien dat onze volledig online veilingen goed in de smaak vallen bij bieders en kopers. Ze hebben meer tijd om te bieden en het systeem is erg gebruiksvriendelijk.”

Verkopen

Al die machines in zo’n veiling komen natuurlijk ergens vandaan. Veelal van bedrijven in de bouw en andere sectoren die hun vloot aanpassen en een of meerdere machines in cash omzetten. Volgens Van Haselen neemt halverwege 2020 de behoefte aan verkopen van machines toe in de Benelux markt. “We krijgen meer aanvragen. Gelukkig is er op dit moment een gezonde vraag vanuit onze internationale kopers. Sterker nog, we zagen een flinke toename in aantal bieders bij de afgelopen Moerdijk veiling dankzij het online veilingsysteem dat erg eenvoudig is in gebruik. Hiermee realiseren we goede verkoopresultaten voor onze verkopende klanten. Met het oog op het eind van het jaar is het nu een goed moment om met ons te kijken naar verkoop van één of meerdere items.”

Het aanbod en meer informatie over de Moerdijk veiling zijn te vinden op rbauction.nl/moerdijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details