Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Royal Reesink kondigt transitie CEO aan

Royal Reesink kondigt transitie CEO aan

De aandeelhouders zijn hem bijzonder erkentelijk voor zijn bereidheid om aan te blijven als aandeelhouder en lid te worden van de Raad van Commissarissen. In deze nieuwe rol heeft hij een belangrijke focus op de relatie met leveranciers en M&A. Boris Schoepplein zal per 1 augustus 2021 beginnen als Chief Executive Officer, tegelijkertijd zal Gerrit van der Scheer toetreden tot de Raad van Commissarissen. 

“Mijn passie voor Royal Reesink, met haar 235-jarige geschiedenis, haar medewerkers en leveranciers zijn door de jaren heen mijn belangrijkste drijfveren geweest. Samen hebben wij een mooi resultaat en een financieel gezond bedrijf neergezet. Ik denk dat nu het moment is om het stokje over te dragen en mijn expertise in te zetten als lid van de Raad van Commissarissen en als adviseur van de onderneming”, aldus Gerrit van der Scheer. In de bijna 23 jaar dat Gerrit van der Scheer bij Royal Reesink betrokken is geweest, waarvan 13 jaar als CEO, heeft hij een zeer bepalende en gewaardeerde bijdrage geleverd aan het succes van Royal Reesink. Cees Veerman, president-commissaris van Royal Reesink, onderstreept dit ten volle: “Onder het sterke leiderschap van Gerrit van der Scheer is het bedrijf gegroeid van 150 miljoen euro naar 1 miljard euro, met een goede winstgevendheid. Wij zijn hem hiervoor zeer dankbaar. Hij is een sterke leider met een scherp oog voor mensen, details en de business. Deze capaciteiten zullen in de komende periode als lid van de Raad van Commissarissen goed van pas komen.”

Boris Schoepplein heeft uitgebreide managementervaring en een brede internationale achtergrond in de machine-, automotive- en kapitaalgoederenindustrieën, met een bewezen staat van dienst wat betreft het behalen van sterke bedrijfsresultaten. Zijn expertise in bedrijfsstrategie en -transformatie en waarde creatie programma’s sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Royal Reesink in haar nieuwe fase van verdere groei en professionalisering.

 Boris Schoepplein: “Royal Reesink heeft een krachtige groeistrategie, waarbij het bedrijf zich positioneert als digitale marktleider met een superieure klantenservice, waarmee meerwaarde voor de klant wordt geleverd. Ons doel is om de operationele- en serviceprestaties voor de klanten van onze verschillende bedrijfsonderdelen te maximaliseren. Daarbij maken we gebruik van digitaal ondersteunde bedrijfsmodellen, data gestuurde diensten, robotisering en smart solutions. Hiermee steunen we onze klanten om meerwaarde te genereren in hun eigen activiteiten, zodat de gehele keten profiteert. Wij blijven onze activiteiten uitbreiden, zowel autonoom als via gerichte acquisities.” 

De Raad van Commissarissen wenst zowel Gerrit van der Scheer als Boris Schoepplein veel succes met hun nieuwe verantwoordelijkheden en is ervan overtuigd dat deze verandering de toekomstige ontwikkeling van Royal Reesink ten goede zal komen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details