Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Ruim 11.000 m2 aluminium kozijnen, deuren en vliesgevelsystemen
V.P.G. is enorm trots dat zij mocht meebouwen aan deze last mile oplossing.

Ruim 11.000 m2 aluminium kozijnen, deuren en vliesgevelsystemen

Amsterdam Logistic Cityhub

Nederlands eerste multi-storey XXL logistieke stadshub is voorzien van een kwaliteitsvolle gevel in aluminium. In opdracht van Bouwbedrijf Vrolijk leverde en monteerde V.P.G. Aluminium Ramen en Geveltechniek B.V. ruim 11.000 m2 aluminium kozijnen, deuren en vliesgevelsystemen, inclusief 10.000 m2 vliesgevels, 26 automatische schuifdeuren en 100 draaideuren. Daarmee is Amsterdam Logistic Cityhub het grootste project voor de Nieuwkuijkse gevelspecialist, die onlangs haar 25-jarig jubileum vierde.

V.P.G. is enorm trots dat zij mocht meebouwen aan deze last mile oplossing. Maar ook dat zij wederom het vertrouwen heeft gekregen van Bouwbedrijf Vrolijk, om de aluminium gevelsystemen te leveren én monteren. “Onze samenwerking gaat al meer dan 20 jaar terug”, benadrukt Richard van Zanten, directeur/eigenaar van V.P.G. Aluminium Ramen en Geveltechniek B.V. “In navolging van bijvoorbeeld Fresh2You, Cornelisland I t/m V en Spoormaker zijn we ook in dit project al in de engineeringsfase betrokken. Gezamenlijk hebben we het ontwerp van Convexarchitecten vertaald naar een haalbaar en maakbaar uitvoeringsontwerp, zonder in te boeten aan de esthetische kwaliteit die de architect en opdrachtgever voor ogen hadden.”

De keuze voor aluminium in dit project is volgens Van Zanten een logische, vanwege de locatie aan het water. Bovendien garandeert aluminium een laag gewicht, een hoge sterkte en minimaal onderhoud. “Het complete project is uitgevoerd met vliesgevelprofielen en hoge afdeklijsten van systeemhuis Reynaers, die op een projectspecifieke lengte geëxtrudeerd zijn”, vertelt hij. “Gekozen is voor de CW 50 serie, terwijl de ramen en deuren worden uitgevoerd in CS 77. Het gehele project is bovendien voorzien van triple beglazing.” Begin januari 2022 startte V.P.G. met de productie van de gevelelementen. Enkele weken later al ging de montage van start. Alle werkzaamheden werden begeleid door de eigen uitvoerders en projectleiders van de gevelspecialist.

De grootste uitdaging volgens Van Zanten zat in het logistieke gedeelte. De vliesgevels – met zeer grote glasoppervlakken – beginnen namelijk pas op een hoogte van 27 meter vanaf maaiveldniveau. Rondom het gebouw zijn hefsteigers aan het dak opgehangen, vanaf waar de montagewerken zijn uitgevoerd. Voor het beglazen maakte V.P.G. gebruik van speciale kranen, met een flinke hijshoogte en ver bereik. Alle producten zijn just-in-time op het project aangeleverd en direct verwerkt. In augustus 2022 zijn de werkzaamheden volgens planning opgeleverd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details