Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Samenwerking met Strukton Civiel voor derde fase wegenstructuur Eindhoven Noordwest

Samenwerking met Strukton Civiel voor derde fase wegenstructuur Eindhoven Noordwest

Maandag 9 november heeft gemeente Eindhoven de samenwerkingsovereenkomst met bouwbedrijf Strukton Civiel getekend voor het aanleggen van de derde fase van de wegenstructuur in Eindhoven Noordwest. De derde fase behelst de onderdoorgang van een nieuw aan te leggen weg onder de A2/N2 tot aan de rotonde op bedrijventerrein GDC Acht.

Onderdoorgang

Met deze onderdoorgang, die alleen is bedoeld voor gemotoriseerd verkeer, is GDC Acht beter en sneller bereikbaar. Er ontstaat een betere verbinding met de op- en afritten naar de A58 in Best. GDC Acht is zo minder afhankelijk van alleen de A2/N2. Na de ondertekening gaat het bouwteam (een samenwerking van de gemeente en Strukton Civiel) aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het uitwerken van het ontwerp. De werkzaamheden buiten starten in 2022 en zijn uiterlijk in 2023 klaar. In de zomer van 2022 wordt de A2/N2 tijdelijk deels afgesloten voor de bouw van de onderdoorgang. Door slim te faseren blijft verkeer in twee richtingen over de rijksweg altijd mogelijk.

Dirk Noordhoflaan

De nog aan te leggen weg tussen de verlengde Spottersweg en de rotonde op GDC Acht gaat de Dirk Noordhoflaan heten. De weg is vernoemd naar de oud-topman van Philips omdat hij veel heeft betekend voor de werkgelegenheid in de regio. Dirk Noordhof trad in 1941 als ingenieur in dienst bij Philips. Na zeven jaar werd hij hoofdingenieur in de Hoofdindustriegroep Licht. Later was hij als respectievelijk adjunct-directeur en directeur mede verantwoordelijk voor de groei van die Hoofdindustriegroep. Eind jaren 60 werd Noordhof benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Philips. In 1971 werd hij vicepresident.

Verder bekleedde Noordhof verschillende nevenfuncties. Zo was hij voorzitter van de Eindhovense Fabrikantenkring en voorzitter en erelid van de Stichting Universiteitsfonds Eindhoven. Dat fonds had als doel het bevorderen van de goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds 1990 bestaat er ook een Ir. Noordhofprijs. Die wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste vakman of – vrouw in Zuidoost-Brabant. Dirk Noordhof is in 2004 overleden.

Spottersweg

Bij de werkzaamheden in Eindhoven Noordwest wordt ook de Spottersweg aangepakt. Deze wordt verlegd en verlengd tot aan de Erica in Oirschot. Hier wordt later ook een verbinding gemaakt met de naar het westen te verplaatsen aansluiting van de A58, als onderdeel van het project InnovA58. Dit nieuwe deel van de Spottersweg gaat ook Spottersweg heten. De werkzaamheden aan de Spottersweg horen nog bij de tweede fase van de wegenstructuur, net als het aanleggen van de Dirk Noordhoflaan, tot aan de onderdoorgang.

Meer informatie

Meer informatie over Eindhoven Noordwest en de wegenstructuur in dat gebied, is te vinden op eindhoven.nl/noordwest.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details