Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Samenwerking Planmeister en Limach

Samenwerking Planmeister en Limach

Het stimuleren van het in- en verhuren van elektrische machines, dat is het doel van de actie van Planmeister en Limach, waarbij zij een jaarabonnement Planmeister gratis weggeven bij aanschaf van een Limach machine. Beide organisaties hebben geluisterd naar hun klanten en met behulp van deze actie willen de partijen de drempel voor het aanschaffen en het werken met een elektrische machine kleiner maken. In dit artikel vertellen we je meer over de achterliggende gedachte van deze actie.

Een samenwerking tussen twee gedreven bedrijven.

Planmeister is hét online platform voor GWW Nederland waar vraag en aanbod bij elkaar komen. “We zagen de noodzaak voor een platform of tool waarmee we snel inzichtelijk hebben waar welke machine staat en wie een machine in de buurt over heeft. Het platform zit vol functionaliteiten waar een planner om zit te schreeuwen, maar de grootste kans die het platform biedt is het verkleinen van de CO2-voetafdruk van een bedrijf,” aldus Kor van der Flier, Commercieel directeur Planmeister. Hij vertelt verder: “De samenwerking met Limach past bij onze visie.”

Limach is een initiatief van een tweetal gedreven ondernemers die, met passie voor nieuwe innovaties, als eerste een elektrische graafmachine op de markt hebben gebracht. Door de scherpe visie en kennis van zaken zijn zij uitgegroeid tot dé producent van elektrische graafmachines. Mathilde Methorst, HR en Marketing manager vertelt: “Dagelijks houden we ons bezig met het ombouwen van Volvo graafmachines tot productieve full electric graafmachines. Wij vinden het belangrijk om het gesprek aan te gaan met onze klanten en we nemen hun wensen en behoeften mee in het verbeteren van onze machines en processen.”

De actie in het kort.

Begin februari lanceerden Planmeister en Limach de actie “Geen onnodig stilstaande Limach machines met Planmeister”. Bij de aanschaf van een elektrische machine van Limach ontvangt de ondernemer een gratis jaarabonnement Planmeister.

Een vraag vanuit de markt. 

Meerdere klanten vertelden ons dat hun elektrische machines slecht vindbaar zijn en dat ze deze machines hierdoor niet het hele jaar door kunnen verhuren,” aldus Kor.

Hij vertelt verder: “Planmeister biedt juist voor de aanbieders van elektrische machines veel kansen. Je kunt namelijk aangeven dat jouw machine emissieloos werkt en mensen kunnen filteren op emissieloze machines op Planmeister met behulp van de ‘Zero emission’ knop. Toch zijn we verder na gaan denken over hoe we het in- en verhuren van elektrische machines nog meer kunnen stimuleren. Hieruit ontstond deze actie.”

We hoefden niet lang na te denken over met welke organisatie we deze actie wilden introduceren. Limach is een vooruitstrevend bedrijf met een enorme ambitie. Ze zijn een A-merk van Nederlandse bodem en blijven innoveren,” aldus Kor.

In 2019 won Limach met hun 1,8 ton minigraver de prijs voor meest stille, efficiënte en productieve elektrische machine van 2019.  Mathilde vertelt: “Onze ontwikkelingsafdeling houdt zich dagelijks bezig met het verbeteren van elektrische machines. Momenteel werken we hard aan de eerste 14 tons graafmachine met verwisselbare accupacks.”

Ook Limach ontving meerdere vragen vanuit de markt over het vindbaar maken van elektrische machines. Mathilde vertelt: “De grootste drempel voor veel bedrijven is het verhuren van de elektrische graafmachine wanneer zij deze zelf niet nodig hebben. Planmeister biedt daarin uitkomst. We waren daarom gelijk enthousiast toen Planmeister ons benaderde voor deze samenwerking.

Ook elektrische machines een podium bieden

Met behulp van het platform creëert Planmeister een podium voor bedrijven in de GWW-sector en in het bijzonder voor aanbieders van elektrische machines. Kor vertelt: “Een ondernemer die een elektrische machine aanschaft, steekt zijn nek uit en besteed extra geld om duurzaam te kunnen werken. Hij of zij neemt meer risico en wij vinden dat deze ondernemer een podium verdient.” Mathilde vult hem aan en vertelt: “We hopen met deze actie de drempel nog kleiner te maken en onze klanten nieuwe kansen te bieden.”

Wil jij graag meer weten over deze actie, de machines van Limach of over Planmeister?

Neem dan contact op met het desbetreffende bedrijf.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details