Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Scania 540 S wint overtuigend in vergelijkende perstesten

Scania 540 S wint overtuigend in vergelijkende perstesten

De resultaten van de 1000 Punkte Test (1000-puntentest) en de European Truck Challenge (ETC) zijn nu gepubliceerd en Scania’s 540 S tractor is bij beide met een ruime voorsprong als beste uit de test gekomen, in vergelijking met toonaangevende concurrenten.

“Het winnen van deze vergelijkende testen is wederom een bewijs voor Scania’s toonaangevende positie in de sector”, aldus Stefan Dorski, Senior Vice President en Hoofd van Scania Trucks. “Wanneer onafhankelijke en ervaren journalisten alle relevante aspecten van onze producten met wetenschappelijke methoden beoordelen en ze vergelijken met onze collega’s, vertellen de resultaten een verhaal dat zeer relevant is voor potentiële vrachtwagenkopers.”

De 1000-punten- en ETC-testen behoren tot de meest gerenommeerde vergelijkende tests voor commerciële zware vrachtwagens ter wereld. Ze worden georganiseerd door Duitse vakbladen met medewerking van ervaren journalisten uit andere landen. In de tests worden aan de cabine gerelateerde kenmerken beoordeeld, zoals de omgeving van de chauffeur, het slaapcomfort en geluidsniveaus, evenals andere aspecten zoals de wegligging, het schakelen en onderhoudsvriendelijkheid. Daarnaast rijden de trucks meer dan 300 km op verschillende soorten openbare wegen, uitgerust met gekalibreerde brandstofmeetapparatuur om met de hoogste nauwkeurigheid vast te stellen wat het daadwerkelijke brandstofverbruik is. Ieder aspect krijgt vervolgens een score die bijdraagt aan het eindresultaat van elke truck.

“In beide testen krijgen we de hoogste totaalscore, maar persoonlijk ben ik het meest trots op het feit dat onze truck het laagste brandstofverbruik heeft en tegelijkertijd de hoogste gemiddelde snelheid biedt”, aldus Dorski. “Het benadrukt de transportefficiëntie die eigen is aan Scania. En onze klanten zullen niet alleen profiteren van het uitstekende resultaat, maar het levert – hier en nu – ook een aanzienlijke bijdrage in de strijd tegen de klimaatuitdaging vanwege de CO2-uitstoot waarmee de wereld te maken heeft.”

De 1000-puntentest werd georganiseerd door Michael Kern en is gepubliceerd in verschillende vakbladen, waaronder “Lastauto Omnibus”. Het ETC werd georganiseerd door Hans-Jürgen Wildhage en is gepubliceerd in “KFZ Anzeiger” en verschillende andere tijdschriften. De Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS en Mercedes Actros 1853 LS namen deel aan de 1000-puntentest, die plaatsvond in oktober 2020. De DAF XF 530, Scania 540 S, MAN TGX 18.510 BLS en Mercedes Actros 1853 LS namen in november 2020 deel aan de ETC-test. Alle grote Europese fabrikanten werden uitgenodigd voor beide testen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details