Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Scania richt zich tijdens Matexpo 2021 op carrosseriebouwers
Scania levert de off-road truck dankzij de modulaire bouwwijze in tal van cabinevarianten en asconfiguraties.

Scania richt zich tijdens Matexpo 2021 op carrosseriebouwers

De basis van de Scania XT is een uiterst robuuste bumper, die aan de voorkant van de cabine 15 cm uitsteekt. Dit geeft het voertuig een karakteristiek uiterlijk dat zowel kracht als robuustheid uitstraalt. Daarnaast kunnen klanten kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden voor zowel interieur als exterieur, die een bijdrage leveren aan meer productiviteit en de indruk van onverzettelijke kracht versterken.

Scania’s XT is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wensen bij veeleisende bouwtoepassingen.

De XT-bumper biedt een oploophoek van ongeveer 25 graden, afhankelijk van de uitvoering in termen van bandenkeuze en chassis. In combinatie met een beschermplaat en de koplampbescherming heeft de XT-versie een bijzonder robuuste en sterke voorkant, die met gemak tegen een stootje of lichte aanrijding kan zonder schade aan de onderliggende constructie op te lopen. In het midden bevindt zich een zeer toegankelijke sleeppen met een capaciteit van 40 ton, wat welkom is als het voertuig een ander voertuig moet lostrekken of zelf assistentie nodig heeft wanneer het volgeladen is.

Kenmerkend voor de XT-range is een uiterst robuuste voorbumper, die 15 cm uitsteekt en zorgt voor een oploophoek van circa 25°.

MODULAIRE SYSTEMEN

Waar bouwvoertuigen in verschillende toepassingen in eerste instantie de meest voor de hand liggende XT-kandidaten zijn, bieden de modulaire systemen van Scania ook grote mogelijkheden voor maatwerk. Bovendien is Scania uniek in de plug & play manier waarop deze fabrikant verschillende carrosserieën en elektronica van de opbouw kan integreren in het eigen voertuigsysteem. Het tijdrovende trekken van eigen kabels kan hiermee voorkomen worden.

Los van het ontwikkelen en het vergemakkelijken van de uitvoering van carrosseriebouw voor de vrachtwagens zelf, richt Scania zich ook op informatie en training. Op dit gebied onderhoudt het merk een uitgebreide website (truckbodybuilder.scania.com/) met handige informatie en tekeningen.

Het in 2018 door Scania geïntroduceerde XT-logo staat synoniem voor kracht en robuustheid.

TWEEMAAL G500 6X4 XT

Op Matexpo 2021 presenteert Scania twee G500 6×4 XT bouwvoertuigen met een haakarm­systeem. Desgewenst kan de aangedreven tandem ook geleverd worden met een liftbare achterste as. Zo kan men bij een lichtere belading de rolweerstand verminderen, slijtage verminderen en brandstof besparen. 

“De keuzevrijheid stopt natuurlijk niet bij de mogelijkheden die we voor cabines,  asuitvoeringen en opbouw hebben. Het assortiment motoren is ook extreem groot en een Scania XT heeft alles in de aanbieding”, aldus Jan de Vries, Director Sales Scania Nederland. “Al onze motoren zijn SCR-only uitgevoerd en daarmee ook zeer zuinig in het brandstofverbruik. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook gunstig voor het milieu. Het brandstofverbruik is immers direct gekoppeld aan de CO2-uitstoot; des te lager des te beter.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details