Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Scania XT: betrouwbare partner voor zwaarste omstandigheden
De Scania XT is gemaakt voor de zwaarste klussen en meest uitdagende omstandigheden.

Scania XT: betrouwbare partner voor zwaarste omstandigheden

De basis van de Scania XT is een uiterst robuuste bumper,, die aan de voorkant van de cabine 150 mm uitsteekt. Het geeft het voertuig een karakteristiek uiterlijk, dat zowel kracht als robuustheid uitstraalt. 

Daarnaast kunnen klanten van de Scania XT kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden voor zowel het interieur als het exterieur, die een bijdrage leveren aan meer productiviteit en de indruk van onverzettelijke kracht versterken.

De Scania XT heeft de afgelopen jaren veelvuldig zijn weg naar de Belgische klanten gevonden. De inzet vindt heel divers plaats, waarbij groeves en werven de natuurlijke omgeving van deze robuuste trucks vormen.

Kan tegen een stootje

De bumper biedt een oploophoek van ongeveer 25 graden, afhankelijk van de uitvoering in termen van bandenkeuze en chassis. In combinatie met een beschermplaat en de koplampbescherming heeft de XT-versie een bijzonder robuuste en sterke voorkant, die met gemak tegen een stootje of lichte aanrijding kan zonder schade aan de onderliggende constructie op te lopen. In het midden bevindt zich een zeer toegankelijke sleeppen, die een capaciteit heeft van 40 ton, wat welkom is als het voertuig een ander voertuig moet lostrekken of zelf assistentie nodig heeft wanneer het volgeladen is.

Op de weg en in ruw terrein

“Het XT-model van Scania is echt bedoeld als bouwvoertuig in een serie verschillende uitvoeringen voor verschillende toepassingen, die vaak in zeer zware omstandigheden worden ingezet, zowel op de weg als in ruw terrein,” aldus Nico Van hauwermeiren, Director Sales Scania Belgium. “De situaties waarin ze worden ingezet variëren van slechte wegen tot krappe bouwlocaties, met daarbij opgeteld de zware omstandigheden die het voertuig moet trotseren, waarbij een paar schrammen en stoten niet meteen een bezoek aan de garage betekenen. Transportbedrijven in de bouwsector moeten erop kunnen vertrouwen, dat hun voertuig altijd beschikbaar is wanneer het nodig is. Ongeplande uitval kan funest zijn voor de planning van zowel het transportbedrijf zelf, als van de aannemer aan wie de transportdiensten verleend worden.”

Oplossingen op maat

Waar bouwvoertuigen in verschillende toepassingen in eerste instantie de meest voor de hand liggende XT-kandidaten zijn, bieden de modulaire systemen van Scania ook geweldige potentie om in samenspraak met Scania een oplossing op maat te maken. Twee uitrustingspakketten die uniek zijn voor de XT kunnen aan het basisontwerp worden toegevoegd: een interieurpakket en een exterieurpakket. Hiermee kan de klant desgewenst de truck nog meer individueel afstemmen op zijn zware taak.

Groot assortiment motoren

De keuzevrijheid stopt natuurlijk niet bij de mogelijkheden die we voor cabines en asuitvoeringen hebben. Het assortiment motoren is ook extreem groot en een Scania XT heeft alles in de aanbieding. Dit programma loopt van de nieuwe 7 liter motor of de bewezen 9 liter motoren, via de zeer zuinige 13 liter-motoren, waaraan Scania als laatste een 370 pk versie met Miller nokkenas en SCR toevoegde.

Voor de echte zware toepassingen staan Scania’s machtige V8 motoren natuurlijk altijd klaar met vermogens tot 566 kW (770 pk). Al deze motoren zijn SCR-only uitgevoerd en daarmee ook zeer zuinig in het brandstofverbruik. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook gunstig voor het milieu. Het brandstofverbruik is immers direct gekoppeld aan de CO2-uitstoot: des te lager des te beter.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details