Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Scheepsbevoorrader bouwt ­warehouse in haven Rotterdam
Ritmeesters nieuwe pand op een unieke locatie in de Rotterdamse Waalhaven.

Scheepsbevoorrader bouwt ­warehouse in haven Rotterdam

Multifunctioneel en van hoge kwaliteit

Ritmeester, een bekende logistieke speler in de scheepsbevoorrading, verhuisde vorig jaar naar een nieuw pand in de Rotterdamse Waalhaven. Dit nieuwe hoofdkwartier, neergezet door Willy Naessens Nederland, reflecteert Ritmeester’s groei en hun continue zoektocht naar de meest efficiënte logistieke processen.

Ritmeester is specialist in de bevoorrading van schepen.

Ritmeester is bekend van de Europese scheepsbevoorrading. Om hun dienstverlening verder uit te breiden en te optimaliseren, liet het bedrijf in augustus 2022 een nieuw onderkomen bouwen aan de Waalhaven in Rotterdam. “We hebben nu een grote opslagfaciliteit. Vanuit hier distribueren we wereldwijd en houden we ook voorraad. Zelfs van gevaarlijke stoffen: dat maakt ons uniek. Daarnaast is de combinatie van opslag, expeditie en transport onder één dak een service die opdrachtgevers heel prettig vinden”, zegt oprichter en directeur Robert-Jan Keijzers. 

De nieuwbouw had specifieke eisen, vertelt Robert-Jan. Vanwege de gevaarlijke stoffen moest de bouw bijvoorbeeld aan de PGS15-norm voldoen. Ritmeester kwam daardoor al snel bij industrieel bouwer Willy Naessens Nederland uit. “Voor ons was het de combi van onze specifieke vraag en het klantgerichte van Willy Naessens, waardoor we voor hen kozen.”

De meeste warehouses worden gebouwd voor bedrijven wiens corebusiness ook warehousing is. Maar bij Ritmeester lopen meerdere disciplines door elkaar. “We zochten naar een oplossing waarbij een gedeelte van het pand wél en een gedeelte niet voor gevaarlijke stoffen was ingericht, en ook de beschikking over een ruim crossdock was een wens. Al deze aspecten maken het warehouse multifunctioneel en van een zeer hoge kwaliteit.”

Efficiënt en divers 

Het nieuwe pand werd gebouwd door Willy Naessens Nederland. Ritmeester en Willy Naessens hadden meteen een klik. Robert-Jan: “Zij namen ons mee in de mogelijkheden. We zijn ons proces stap voor stap afgegaan. Dat is partnerschap.” Het pand krijgt de komende jaren een wateraansluiting, vertelt Robert-Jan. “Dan kunnen wij de schepen via de kade én het water bevoorraden. Dat maakt ons nog diverser en ook nog eens heel efficiënt.” Voor de realisatie van de wateraansluiting wil het bedrijf de handen weer ineen slaan met Willy Naessens. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details