Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Sealoflex PMB, duurzame asfalt bindmiddelen
Sealoflex PMB voor zwaar belaste verhardingen, Rotterdam The Hague Airport.

Sealoflex PMB, duurzame asfalt bindmiddelen

Duurzaamheid en energietransitie. Veelbesproken onderwerpen, ook in de GWW. Duurzaamheid begint al bij levensduurverlenging. Dat vindt Roger Vrijman, directeur bij BituNed. 

“De eigenschappen van asfalt kunnen aanzienlijk worden verbeterd wanneer conventionele bitumen vervangen wordt door polymeer-gemodificeerde bitumen (PMB)”, zegt Vrijman. Met Sealoflex PMB brengt BituNed een asfalt bindmiddel op de markt wat past in de verduurzaming van de GWW-sector.

Langere levensduur

In de afgelopen decennia hebben veranderde contractvormen ertoe geleid dat PMB meer en meer wordt toegepast, constateert Vrijman en schrijft dit toe aan de gestelde eisen wat betreft langere levensduur. “Feitelijk al een verduurzaming”, stelt hij. “De Life Cycle Costs worden hiermee significant lager”.

Besparing op primaire grondstoffen

“De toepassing van Sealoflex PMB maakt het mogelijk om laagdiktereductie (30-50%) van de verschillende asfaltlagen te realiseren. Met behulp van rekenmodellen kan een gelijkblijvende levensduur worden gegarandeerd, waarbij fors wordt bespaard op primaire grondstoffen én realisatiekosten”, constateert Vrijman.

Sealoflex PMB voor ZOAB OPA8.

Lage Temperatuur varianten

Lagere CO2 uitstoot, minder emissie bij productie en verwerking en besparing op het energieverbruik zijn de directe aanleiding geweest voor de ontwikkeling van Sealoflex PMB LT.  “Vanaf 2019 worden Lage Temperatuur varianten grootschaliger toegepast in de praktijk, de bindmiddelen hebben minimaal dezelfde eigenschappen als de reguliere Sealoflex PMB’s. Er zijn in uitvoerig overleg met enkele aannemers projecten gerealiseerd in onder andere Oldenzaal en ’s-Hertogenbosch”, licht Vrijman toe. “We combineren bewezen kwaliteit in de praktijk met hedendaagse duurzaamheidseisen.”

Hergebruik

Asfalt is een bouwstof die uitermate geschikt is voor hergebruik. “Met de productlijn Bio-Recycling zetten we in op het gebruik van hoge percentages PR. Van BASE tot D-ZOAB. Verschillende validatietrajecten bevinden zich inmiddels in de afrondende fase.” Door het gebruik van een unieke procestechnologie kunnen 95% van de verschillende Sealoflex PMB uit voorraad worden geleverd. Vrijman besluit: “We spelen hiermee in op de flexibiliteit die gewenst is in de markt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details