Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Sláinte, op de nieuwe puinbreker!

Sláinte, op de nieuwe puinbreker!

Mocht u geen Ierland kenner zijn: Sláinte betekent ‘proost’ in het Iers. De jongste telg in het assortiment puinbrekers van Smet Rental in Verrebroek is geboren en getogen op Ierse bodem, maar niet eerder naar België gekomen voordat Stefaan Smet en Manath Gevaert hem met eigen ogen aanschouwd hebben op Ierse grond.

We spreken met Valérie Smet en Manath Gevaert (Technical Operations) over deze opmerkelijke toevoeging aan het toch al zeer rijke verhuurprogramma.

‘We rent the future’

Louis Smet deed een tijd geleden de uitspraak: “We rent the future.” Manath: “Precies dàt is waar we voor staan. Zo wilden Louis en Stefaan graag een kleinere kaakbreker in het assortiment hebben, compact en makkelijk te vervoeren. Ik vond op LinkedIn het Ierse merk Roco, op het eerste gezicht meer dan interessant. Contact was snel gelegd via email en weldra waren wij uitgenodigd om naar Ierland te komen, voor een kennismaking.”

Een kleine krachtpatser, van Ierse bodem.

 

Spannend tot de laatste minuut…

Manath en Stefaan namen het vliegtuig naar Dublin op 22 november 2019. “Al op het vliegveld werden we door de mensen van Roco opgewacht met koffie, want er was enige haast wegens een druk programma. De eerste stop die we maakten was bij een klant, waar de Roco R9R graniet stond te breken in een steengroeve. We kunnen rustig zeggen dat dat een goede, indrukwekkende eerste kennismaking was met dit relatief nieuwe merk. We waren overtuigd van de kwaliteiten, maar nog niet onder de indruk van de prijs. Binnen het toch al krappe timeframe zijn we toen naar het Ballytrain (de moederorganisatie) hoofdkantoor gereden. Na uitvoerig overleg was er nog steeds geen deal gemaakt en de terugvlucht stond al te wachten. Met een broodje in de hand werden we weer in de auto gezet, op weg naar het vliegveld. Daar, in de auto, vonden letterlijk de laatste onderhandelingen plaats. Het werd erg spannend… er waren nog 3 minuten over en door allebei water bij de wijn te doen, werd letterlijk in de laatste seconden de deal beklonken! Dat is pas echt wat je noemt ‘een close call’.”

Een primeur voor het vaste land van Europa

Smet Rental heeft de Roco R9R als eerste gekocht op het vaste land van Europa, een echte primeur dus. Valérie licht toe: “Met onze kennis en kunde hebben we de compacte puinbreker aangepast aan de behoeften en wensen van onze klanten. De Roco R9R is in november 2019 geleverd, waarna we onmiddellijk zijn gestart met de modificaties. Klanten werken er inmiddels graag mee, de machine is compact en draait elektrisch en op diesel, de Categorie 4.4 dieselmotor werkt met een constant toerental als een aggregaat voor de elektromotoren. De Roco R9R kan ook zonder problemen aan het stroomnet gebruikt worden, waarmee de machine geschikt is om binnen toe te passen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details