Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Smart Mobility” innovaties genoeg. Tijd om concreet te worden!

Smart Mobility” innovaties genoeg. Tijd om concreet te worden!

Mobiliteit en verstedelijking horen bij elkaar. Een succesvolle combinatie is alleen mogelijk als rijk en regio de handen ineenslaan om echt stappen te zetten. Maar wat is hiervoor nodig? Welke ontwikkelingen, innovaties en samenwerkingen zijn cruciaal om mobiliteit en verstedelijking optimaal te laten functioneren? We staan anno 2020 voor een flinke uitdaging als het gaat om mobiliteit. Er ligt een demobiliteitsopgave voor ons. Dit vereist nieuwe vervoersmodellen, zero emission stadslogistiek en de inzet van technologie voor intelligent mobility.

Data delen. Het liefst zo uitgebreid mogelijk. En zo snel mogelijk. Op korte termijn ook nog. Dat is welke richting wij als Nederland op moeten. Het delen van data tussen het Rijk, de gemeentes, de provincies, maar ook met private ondernemers. De kracht ligt juist hier. Als de inzet van intelligent mobility wordt gerealiseerd door de samenwerking tussen deze partijen. Verkeersstromen die op deze manier gestroomlijnd kunnen worden of zelfs beter kunnen worden voorspeld. Door intelligentere routes en tijdstippen voor te stellen aan weggebruikers kan dit een positieve invloed hebben op de filevorming in steden en randwegen, maar ook zeker op de veiligheid. “Mobiliteit van morgen moet meer dan ooit verbindend zijn op straatniveau, in ons dagelijkse leven en qua behaalde voordeel.” aldus Paul van Koningsbruggen, Director Mobility bij Technolution. Paul van Koningsbruggen is niet de enige met die mening. Ook Hans Hugo Smit, gebiedsmarketeer BPD, stelt dat nieuwe mobiliteitstoepassingen ervoor zorgen dat we de stad weer kunnen vormgeven rondom de mens in plaats van de auto.

Over deze visies gaan beleidsmakers, directeuren en managers op 19 maart 2020 in Delft met elkaar in gesprek tijdens Future Urban Mobility 2020. Voor welke uitdagingen staan we? Met op het podium onder andere:

Lars van der Meulen, directeur CSR

 

Ger Baron, gemeente Amsterdam

 

Cathelijne Hermans, Royal HaskoningDHV

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details