Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Speedboat tussen olietankers

Speedboat tussen olietankers

Dat kleine bedrijven zich goed staande kunnen houden tussen de grotere partijen zie je regelmatig. Ondernemingen met veel deskundigheid, ervaring, korte lijnen en een hoge mate van flexibiliteit.

Een mooi voorbeeld is Roxx International uit Maastricht dat dit jaar het eerste lustrum viert. Vijf jaar bestaat de firma in natuursteen (rocks) nu. “We zijn een klein onafhankelijk handelsbedrijf met een hoge mate van flexibiliteit en jarenlange ervaring in het produceren en leveren van weg- en waterbouwmaterialen”, vertelt directeur Roy Maassen. “Daarbij moet je denken aan breuksteen (waterbouwsteen), steenslag (granulaten) en stapelsteen (voor esthetische doeleinden). Maar ook aan secundaire bouwstoffen als staalslakken die vrijkomen in de staalindustrie.” Het verhandelen van al deze materialen vormt de corebusiness van de firma, die de grootste waterbouwkundige aannemers ter wereld tot de klantenkring mag rekenen.

De verbindende factor tussen aannemer, producent en transporteur

Bijzonder is dat Roxx International de klanten, vooral aannemers en tussenhandel, betrekt bij het totaalproces. Maassen: ”We zijn als leverancier de verbindende factor tussen aannemer, producent en transporteur en bieden meerwaarde in verschillende opzichten. Vaak denken we in een aanbestedingstraject vroegtijdig met een aannemer mee. Dan ontwerpen we in de steengroeves al oplossingen waardoor bepaalde handelingen op het werk overbodig zijn en de aannemer een aanbesteding kan winnen.” Ook in de latere transportfase speelt de firma een rol. “Het vervoer kunnen we extern, maar ook met eigen materieel verzorgen. Roxx zorgt ervoor dat de leverantie meestal binnen een week gebeurt, wat extreem snel is”, aldus Maassen. Stenen worden in de groeves in Noorwegen, Duitsland en België gewonnen en tot diverse kalibers gefabriceerd. Daar worden ze al geschikt gemaakt voor de weg- of waterbouw.

Met vertrouwen de toekomst in

De afgelopen vijf jaar heeft het bedrijf aan veel grote projecten in binnen- en buitenland een bijdrage geleverd. Bijvoorbeeld aan de dijkversteviging op Ameland (360.000 ton breuksteen), aan de versterking Houtribdijk (250.000 ton breuksteen) en aan Nobelwind-Bligh Bank Phase II Offshore Wind Farm (30.000 ton steenslag). Maar ook aan kleinschalige natuur- en recreatieprojecten zoals Volmolen Rode Beek te Susteren (5.000 ton stapelsteen). Maassen ziet de toekomst, waarin duurzaamheid belangrijk is, met vertrouwen tegemoet. ”Onze doelen zijn bijvoorbeeld het verminderen van de CO2-uitstoot, het nog duurzamer produceren van grondstoffen en het verder ontwikkelen van recyclebare materialen. Daarin is er nog wel een slag te slaan!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details