Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Staal… uitermate geschikt voor hergebruik

Staal… uitermate geschikt voor hergebruik

Stalen buizen, balken, damwanden en platen worden veelal ingezet bij de fundatie van bouwprojecten, zowel in Grond- Weg- en Waterbouw als Utiliteitsbouw. Als blijvende of tijdelijke toepassing in de vorm van heipalen, schroefpalen, combipalen, gordingen, stempels… Na afloop van de werkzaamheden -al dan niet na enige bewerking- zijn ze weer geschikt voor hergebruik bij andere projecten.

Dat weten ze ook bij Swanenberg IJzer Groep, leverancier van stalen buizen, balken, damwand, platen en aanverwante profielen. Al meer dan 55 jaar de groenste staalleverancier van Nederland. Het gemoedelijke Brabantse bedrijf met vier vestigingen in Nederland, heeft gigantische voorraden op eigen opslagterreinen, allen voorzien van eigen constructie- en lasfaciliteiten met de modernste technieken. Hierdoor leveren ze snel en accuraat. Sinds kort beschikt Swanenberg ook over een eigen straal- en conserveerhal.

Flexibiliteit, kwaliteit en maatwerk

“Onze eerste keus, surplus partijen en gebruikte materialen kunnen naar klantspecificatie bewerkt worden tot complete fundatiepalen al dan niet voorzien van boorpunten, lansen, damwandsloten, conservering en zovoort”, zegt Jan den Brok van Swanenberg IJzer Groep. “Door intensief contact met klanten via korte lijnen, zijn opdrachtgevers op de hoogte welke afmetingen beschikbaar zijn en kunnen dit meenemen in de besluitvorming voor een project. Wanneer benodigd worden de materialen geleverd inclusief documentatie -zoals certificaten, destructief en niet destructief onderzoek- volledig traceerbaar aangeleverd.” De las-faciliteiten zijn geheel volgens EN 1090 ingericht: werken conform EXC3 is voor Swanenberg geen enkel probleem. Recent is de nieuwe straal- en conserveerhal in gebruik genomen, dit maakt het pakket compleet. “Ontzorgen van de opdrachtgever, we worden een medespeler in het project”, zegt Den Brok. “Levering, productie, conservering, opslag en transport, alles in één hand.”

Combipalen afmeting 711 x 18 mm, voorzien van E21 sloten en injectielans t.b.v. Onderdoorgang Amstelstroomlaan Amsterdam

 

Duurzaamheid

Omdat goed geconditioneerd staal dezelfde eigenschap behoudt als nieuw, kan het meerdere keren ingezet worden”, zegt Den Brok. “Staal verbruik je niet, dat gebruik je!” Daarom biedt Swanenberg zowel nieuwe als gebruikte stalen buizen aan voor de meest uiteenlopende toepassingen, eventueel met terugkoop-garantie. “Reductie van CO2-uitstoot door inzet van gebruikte of overschot materialen, milieuwinst en voordeliger inkopen: een win-win situatie voor de opdrachtgever.”

Projecten

Direct- of indirect leverde Swanenberg heipalen, boorpalen, combipalen, stempels, gordingen en ondersteuningsconstructies aan tal van projecten in Nederland en ver daarbuiten. Deze zijn meestal niet meer zichtbaar als het project is afgerond en bevinden zich diep onder de grond: ‘de fundatie’. Den Brok vertelt: “Wanneer ik onderweg ben, denk ik bij elk kunstwerk: ‘Wat hebben we hier ook alweer geleverd?’ Of de projecten nou groot of klein zijn,  ze zijn altijd met dezelfde zorg en conform afspraak uitgevoerd.”

Naast leveren van buizen, balken en platen verhuurt Swanenberg IJzer Groep stalen rijplaten en draglineschotten in diverse afmetingen. Desgewenst getransporteerd en eventueel uitgelegd met eigen auto’s voorzien van kraan.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details