In de provincie Overijssel worden op dit moment 20 kunstwerken gerehabiliteerd. SPIE Nederland brengt hiervoor per kunstwerk een Financieel Integraal Advies uit en neemt vervolgens het hele proces op zich, van ontwerp tot onderhoud. “Tot voor kort was het ondenkbaar dat we een grootschalig project als dit gegund zouden krijgen. Nu zijn we thuis in projectmanagement, technisch management en omgevingsmanagement.”
Aan het woord is Jos Schoorlemmer, Accountmanager van SPIE Nederland B.V., Smart city. Met ‘tot voor kort’ verwijst Schoorlemmer naar de periode dat het bedrijf nog ‘Jansen Venneboer’ heette en gespecialiseerd was in de nieuwbouw en het onderhoud van stalen bruggen, sluizen, stuwen en gemalen. Sinds 2016 maakt dit bedrijf echter deel uit van SPIE Nederland, met een eigen ingenieursbureau, productie-, montage- en serviceafdeling op het gebied van staalbouw, werktuigbouw en elektrotechniek. Dat brengt grootschalige projecten in de grond-, weg- en waterbouw binnen handbereik.
“Met de fusie zijn we uitgegroeid tot een technisch kennisintensief bedrijf in de natte en droge infrastructuur”, vertelt Schoorlemmer. “ In deze sector gaat het om grote projecten, door de overheid aanbesteed met UAV-GC- en Design & Construct-contracten. Momenteel worden ontwerp, uitvoering, omgevingsmanagement, peil- en waterbeheer en na afronding nog eens 25 jaar onderhoud vaak als één pakket bij een partij neergelegd. We hebben inmiddels een lange rij succesvolle projecten op onze naam staan.”
Met de roots in Overijssel is aanwezig zijn op de Infra Relatiedagen een voor de hand liggende zaak. “We waren hier vanaf het eerste uur. Dit is de omgeving van de relaties voor wie we kleinschalig werken. Daarnaast ontmoeten we hier de mensen die ons als all round grond-, weg- en waterbouwer nog niet kennen. We vertellen hen graag hoe wij bijdragen aan een betere leefomgeving.”