Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Sterke zomer voor Engcon – groei op meerderde markten

Sterke zomer voor Engcon – groei op meerderde markten

De effecten van Covid-19 zijn nog niet voorbij, maar de verkoopcijfers van de afgelopen zomer toonden voor Engcon positieve indicaties. Een onverwachte toename van de verkoop in juni en juli betekent dat Engcon nu zelfs overuren moet maken om de bestelde producten te kunnen produceren en leveren.

Engcon is een van de vele bedrijven die tijdens het voorjaar op meerdere manieren werden geraakt door de uitbraak van Covid-19. Zo moest engcon de grootste beurs van dit jaar voortijdig beëindigen. Ook liepen de verkoopvolumes tijdens de lente aanzienlijk terug. Engcon staat bekend om haar goede economische leiding en reageerde direct door middel van een maatregelenpakket met opzeggingen, besparingen, budgetaanpassingen en gerichte inspanningen om de werkprocessen en werkmethodes te stroomlijnen. De verkoopcijfers van deze zomer zagen er tegen de verwachting in een stuk beter uit, met een groeiende orderportefeuille en dito productie.

“Wij vinden het van het grootste belang om ons bedrijf op de lange termijn te runnen. In tijden van onzekerheid doen wij er alles aan om de effecten in geval van het slechtste denkbare scenario tot een minimum te beperken“, zegt Krister Blomgren, directeur van Engcon.

“Snel werd echter duidelijk dat veel graafmachinisten over de hele wereld ondanks de pandemie doorwerkten aan het onderhoud van spoorwegen, de aanleg van snelwegen, bosbouw en constructiewerkzaamheden. Onze producten bijdragen bij aan werkzaamheden die de samenleving ten goede komen. Dergelijke prioriteiten waar dan ook ter wereld hadden dus een gunstige invloed op onze onderneming. Dit is een belangrijke factor voor onze goede verkoopcijfers“.

Bij elkaar genomen verliest Engcon Group in de periode januari-juli ongeveer 14 procent in vergelijking tot het voorgaande jaar, terwijl de verkoop gelijktijdig met 18 procent is toe genomen op de niet-Scandinavische markten.

Krister Blomgren

“Hier moet in aanmerking worden genomen dat de overige markten volop draaien, terwijl het op de normaal gesproken sterke Scandinavische markten nog steeds wat trager verloopt“.

Engcon ziet weliswaar een stuk meer voorzichtigheid wat betreft grotere investeringen, maar tegelijkertijd ook dat veel graafmachinisten op dit moment nauwelijks alle opdrachten aan kunnen. Zij die het zich kunnen veroorloven doen er dus goed aan om tijdens deze economische neergang investeringen te doen. Dan zijn ze goed voorbereid wanneer er betere tijden komen.

“Een investering in een draaikantelstuk maakt graafwerk veel efficiënter. Dit biedt betere voorwaarden om in drukke tijden meer werk af te leveren. Het maakt niet uit of het een plaatselijke ondernemer betreft of een grote globale onderneming. Het is altijd verstandig om de juiste uitrusting aan te schaffen“.

Engcon onderneemt zelf ook de nodige geprioriteerde activiteiten om na de crisis zo sterk mogelijk in de schoenen te staan.

“Als een deel van een beslissing die een jaar geleden is genomen, hebben we nu bijvoorbeeld een nieuwe leverancier voor een ERP-systeem in vertrouwen genomen. Het is onze strategie om de verschillende processen zo veel mogelijk te stroomlijnen, en om doordachte investeringen door te voeren om ons bedrijf nog beter te maken. De verkoop van de afgelopen zomer was goed en ook al is Covid-19 nog immer actueel, zijn we voorzichtig optimistisch“, aldus Krister Blomgren.

De markten met een aanzienlijk groeiende verkoop dit jaar zijn Noord-Amerika (Amerika en Canada), Denemarken, Groot-Brittannië en Australië.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details