Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Stofbestrijding met high-performance systeem

Stofbestrijding met high-performance systeem

Fijnstof is een groot aandachtspunt bij de aanpak van milieuproblemen. Men spreekt meer en meer van gecontroleerde afbraak en ook stofbeheersing valt daaronder. Veelvuldig worden stofkanonnen ingezet, maar die verbruiken relatief veel water en bereiken niet altijd de juiste plek. De afstand tot het object en eventuele weersomstandigheden spelen hier een rol in.

Stofbestrijding kan tegenwoordig veel efficiënter en goedkoper. De Dynaset HPW-Dust is dé perfecte oplossing voor stofbeheersing. Het high-performance stofonderdrukkingsysteem produceert gerichte vernevelde watermist, die een afdekking vormt waar de stofdeeltjes niet door kunnen dringen en voorkomt verspreiding van stof naar de omgeving. Benoit Vercruysse, directeur Tramac Benelux, licht toe waarom hij er zo enthousiast over is.

HPW-DUST-180 & HPW-DUST-200. Finse fabrikant Dynaset heeft al tientallen jaren producten in haar gamma voor stofbestrijding, nog voor daar regelgeving aan gehangen werd. De technologie is doorontwikkeld en aangepast aan de huidige eisen zodat het voor allerlei vormen van stofbestrijding in diverse branches ingezet kan worden.

 

High-performance stofonderdrukking systeem

“Tramac is gespecialiseerd in verkoop, onderhoud en verhuur van aanbouwaccessoires voor graafmachines van één tot honderd ton. We hebben een breed gamma aan tools specifiek voor de sloopwerken en werken in steengroeves, zoals Montabert sloophamers. Stofbestrijding vinden wij zéér belangrijk. Niet alleen voor de medewerkers op de bouwwerf maar ook voor de directe omgeving. Daarom bieden wij de Dynaset HPW-Dust. Een krachtig, op zuiver water gebaseerd stofonderdrukkingsysteem met ultrafijne mist voor een superieur effect. De losse unit is op te bouwen op bijvoorbeeld graafmachines. Het werkt veel efficiënter: de operator bepaalt zelf of hij wel of geen water wil, dat zorgt voor een afname in het waterverbruik. En door aan de bron te vernevelen, hebben weersomstandigheden zoals wind geen impact op de toepassing. Door het vernevelen worden de stofmoleculen omringd door waternevel en slaat het stof neer. Met grover water bereik je dat niet.”

Door direct bij de bron te vernevelen, bespaar je water en slaat het stof meteen neer. Bijkomend voordeel is dat de HPW aanzienlijk minder geluid maakt dan een klassiek stofkanon.

 

Kwaliteit door klantgerichtheid

“Tramac staat voor kwaliteit en service. De interessante merken die we bieden en ons goede team laten dat toe. Wij kiezen er bewust voor om geen dragers te verkopen, enkel accessoires. Daarentegen concentreren wij ons wel volledig op de optimalisatie van de machines. Mensen realiseren zich niet altijd dat het de tool is die het werk doet. Door goed te luisteren en verder te vragen, adviseren wij de passende tool voor de klant. Zo leggen wij de focus op het type uit te voeren werk, rekening houdend met het huidige en toekomstige machinepark.” Vercruysse besluit: “We zijn misschien niet de goedkoopste, maar wel de beste in de tools die we aanbieden en het technisch advies wat daar bij hoort.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details