Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Succesvolle overname Hoogveld door Geonius Groep

Succesvolle overname Hoogveld door Geonius Groep

De directies van geotechnisch onderzoeksbedrijf Hoogveld uit Almelo en ingenieursbureau Geonius hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van 100% van de aandelen in Hoogveld Holding aan de Geonius Groep. Dit betekent dat per woensdag 1 juli jl. alle werkzaamheden van de bedrijven Hoogveld Geo, Hoogveld Rail en Hoogveld Advies onder de verantwoordelijkheid van Geonius worden uitgevoerd. Hoogveld gaat vanaf heden verder onder de nieuwe naam Hoogveld Geonius B.V.

Toonaangevende speler

Door deze krachtenbundeling van Geonius en Hoogveld, wordt het gecombineerde bedrijf direct één van de toonaangevende spelers in Nederland op het gebied van geotechnisch veldonderzoek en advies. De veldwerkcapaciteit van Geonius Geotechniek wordt meer dan verdubbeld door de toevoeging van het materieel en de medewerkers van Hoogveld. Daarnaast bieden speciale spoorsondeerunits en enkele pontons extra mogelijkheden voor onderzoek langs het spoor en in het water. Eerder dit jaar werden Geonius en Hoogveld, als samenwerkingspartners, raamcontractant van ProRail. Doorslaggevend voor dit succes was met name de specialistische expertise van Hoogveld, die vanaf heden binnen Geonius te vinden is.

Landelijke dekking

Daarnaast biedt de overname nog verschillende andere synergievoordelen. Geonius streeft naar een landelijke dekking van de activiteiten. Door het betrekken van de Hoogveld-vestiging in Almelo heeft Geonius nu ook een kantoor in het oosten van het land. Vanuit deze vestiging gaan op korte termijn ook de afdelingen geodesie, infra en milieu aan het werk. Dit betekent een flinke uitbreiding van het huidige dienstenpakket van Hoogveld Geonius in de regio Oost-Nederland.

Bedrijfscultuur en continuïteit op eerste plaats

Oud-eigenaar Ferry Hoogveld vindt het belangrijk dat de bedrijfscultuur in stand blijft en dat zijn medewerkers toekomstperspectief hebben en zich door kunnen blijven ontwikkelen. Wat betreft de sociale bedrijfscultuur en no-nonsense mentaliteit bestaan veel overeenkomsten tussen Hoogveld en Geonius. Het klikte dan ook meteen tussen de directies van beide bedrijven. Binnen Geonius zijn genoeg kansen om door te groeien en zo ontstaan voor iedereen weer nieuwe mogelijkheden. Ferry blijft de komende jaren als adviseur van de directie actief binnen de organisatie. Hij kan zich nu volledig op de techniek en innovaties richten, het werkterrein waar zijn hart ligt. Matthijs Eisses, oud-mede-eigenaar, blijft in dienst als bedrijfsleider van Hoogveld Geonius en blijft vanuit Almelo het regionaal aanspreekpunt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details