Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Succesvoller aanbesteden door uit te besteden

Succesvoller aanbesteden door uit te besteden

Inschrijven op een tender kan voor bedrijven een echte uitdaging zijn, of een bijna onmogelijke taak. Uitvragen worden steeds complexer en bevatten steeds meer clausules met juridische gevolgen. Niet ieder bedrijf heeft de mankracht of kennis in huis om een succesvolle aanbesteding samen te stellen. Geen nood, er is professionele hulp!

Toen Inge van Laarhoven in 2008 van start ging met TenderSucces, kon zij nog niet vermoeden dat de behoefte aan haar dienstverlening zo zou toenemen. “Ik dacht in een niche te duiken”, opent Inge het gesprek. “Er was duidelijk behoefte aan hulp bij aanbestedingen. Veel bedrijven zien aanbesteden als een formele en vervelende procedure. Door hen te helpen wordt er in de aanbesteding voldaan aan alle eisen, weet men precies waar men juridisch aan toe is en, niet onbelangrijk, wordt een aanbesteding ook een echt verkoopverhaal.”

Voor aannemers van klein tot groot

Het is een misvatting om te denken dat alleen kleine en middelgrote aannemers gebruik maken van de hulp die TenderSucces biedt. Inge: “Ook de allergrootste bouwbedrijven komen wel eens personeel te kort om een tender op te pakken. Daar zijn we kind aan huis. Vaak worden we ingeschakeld binnen hun tenderteam, als een extra paar handen, of om expertise in te brengen die men zelf niet in huis heeft.”

Juridisch goed beslagen ten ijs komen

“Ook op het juridische vlak waardeert men onze hulp enorm. Met name bij UAV-GC contracten wordt om ons advies gevraagd, vaak worden er veel verantwoordelijkheden en risico’s bij de aannemer neergelegd. Zelf ben ik aanbestedingsjuriste, ik kijk dan of de voorwaarden die gesteld worden billijk zijn en breng exact, in heldere taal in kaart wat er qua verantwoordelijkheden op de aannemer afkomt en welke juridische eisen en gevolgen er zijn. Soms gaan we zelfs in overleg met de opdrachtgever, om acceptabele voorwaarden te bedingen”, schetst Inge.

Kennis is macht

Wie het eigen kennisniveau omtrent aanbesteden naar een hoge niveau wil tillen, kan bij TenderSucces terecht voor trainingen. “Winnend schrijven” is bijvoorbeeld een zeer gewilde training momenteel. Ook de korte Kennissessies zijn heel waardevol en worden goed bezocht, zoals de Kennissessie ‘Creativiteit‘ en de ‘Kennissessie’ Inschrijven als Samenwerkingsverband. Deelnemers van de Kennissessies worden lid van het ‘TenderGilde Netwerk. Zo leert men van elkaar en bouwt daarbij ook nog eens het eigen netwerk stevig uit.”

‘Tender op een presenteerblaadje’

TenderSucces zorgt voor rust binnen de organisatie van de klant. “Zo houden we voor klanten bij welke tenders interessant voor hen zijn en tippen hen als er een toepasselijke voorbijkomt”, licht Inge toe. “We werken inmiddels met 4 vaste personeelsleden op kantoor, inclusief mijn man Marco Visser, die in 2016 mede-eigenaar werd. Om ons heen hebben we een schil van 21 deskundige freelancers, dus we kunnen altijd leveren.”

Specialist in het winnen van aanbestedingen

“We hebben klanten die bij ons blijven omdat hun scoringskansen drastisch vergroot worden door met ons samen te werken. TenderSucces kan met trots melden dat ons gemiddelde scoringspercentage 76% is”, zegt Inge tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details