Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Tele radio presenteert drie nieuwe heupzenders op Matexpo

Tele radio presenteert drie nieuwe heupzenders op Matexpo

Heupzenders toegevoegd aan assortiment

Tele Radio is al tientallen jaren dé expert op het gebied van veilige radiografische afstandsbedieningen. De handzame draadloze systemen zijn werkelijk overal te vinden waar het risico op een letsel bij de werkzaamheden moet worden beperkt. Men kan dan denken aan heffen, hijsen, kantelen, sturen, laden, verplaatsen, of, bijvoorbeeld persen en slopen. Tijdens MATEXPO laat Tele Radio zien hoe waardevol ze zijn voor de bouwsector en infrastructurele werken omdat ze onbetwist bijdragen aan een efficiëntere en veiligere werkplek. Primeur tijdens MATEXPO zijn drie nieuwe heupzenders die aan het assortiment zijn toegevoegd. Vanaf eind september zijn de nieuwe heupzenders voor gebruikers beschikbaar.

Dankzij de radiografische besturingssystemen van Tele Radio hoeft een gebruiker niet heen en weer te lopen en kan hij of zij de beste zichtlocatie kiezen voor het werk. De afstandsbediening zal waarschuwen als de gebruiker te ver of te dicht bij het object staat. Er is dus veel meer vrijheid dan bij een vaste of bedrade bedieningsunit, waarbij er bij de laatste optie ook het risico bestaat op het struikelen over de kabels. Alle systemen van Tele Radio zijn ontwikkeld voor het zwaarste industriële gebruik en op bijna ieder apparaat bruikbaar. Ze zijn robuust, hebben minimaal een IP65 beschermingsgraad, beschikken over een uiterst stabiel signaal en zijn verregaand af te stemmen op de wensen van de gebruiker. Uniek bij veel Tele Radio zenders is de veiligheidscertificering die door een onafhankelijke keuringsinstantie wordt afgegeven.

Primeur: 2,4 GHz heupzenders met PLd veiligheidsniveau
Het huidige assortiment van Tele Radio bestaat uit industriële handzenders met voelbare drukknoppen en verschillende heupzenders waaronder exemplaren voor hydraulische toepassingen onder de naam Puma. Aan deze reeks worden nu drie nieuwe heupzenders toegevoegd die gebaseerd zijn op de populaire en aantrekkelijk geprijsde PN-T19 met onafhankelijke PLd/CAT3 certificering. Dit veiligheidsniveau geldt ook voor de nieuwe zenders.

De heupzenders communiceren op de wereldwijd, vrij beschikbare 2,4 GHz frequentie en profiteren van een groot bereik. Tevens bieden ze veel aansluitmogelijkheden en accessoires. Er zijn bekabelde ontvangers of versies met een Harting 24-pins connector, met digitale in- en outputs, CAN/RS485 bus-communicatie en als PLd versie met minimaal 4 tot wel 24 relais beschikbaar.

Heupzenders zijn bij veel toepassingen populair in gebruik omdat de gebruiker tussentijds zijn handen vrij heeft voor andere (besturings-)werkzaamheden. Op deze manier kan de draadloze afstandsbediening meteen worden ingezet wanneer die nodig is.

Met de 3 nieuwe heupzenders zet Tele Radio het succes van ‘veiligheid voor een aantrekkelijke prijs’ (zoals bij de PN-T19-2 “PLd”) voort.

Drie beschikbare varianten Tele Radio heupzenders

De nieuwe heupzenders komen beschikbaar in drie varianten; standaard zender (24 cm), maatwerkzender (24 cm) en maatwerkzender (33 cm).

De standaard zender is voorzien van 2 joysticks en 2 schakelaars en is bij uitstek geschikt voor heffen en hijsen.
Daarnaast kan er worden gekozen voor het op maat laten maken van een heupzender in een 24 centimeter brede of een 33 centimeter brede behuizing. De gebruikers kunnen zelf de knoppen, de frontplaat en programmering kiezen. Dankzij deze flexibiliteit is de maatwerk-heupzender breed toepasbaar voor verschillende gebruikersgroepen.

Alle drie de zenders beschikken bovendien over een zeer robuuste behuizing, voorzien van een display en een IP67 beschermingsgraad.

Naar verwachting zullen de drie nieuwe heupzenders eind september voor klanten beschikbaar zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details