Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
TelliQ komt met een oplossing voor monitoring en analyse van een gemengde vloot

TelliQ komt met een oplossing voor monitoring en analyse van een gemengde vloot

Het Zweedse bedrijf TelliQ lanceert ‘Mixed Fleet’, een oplossing voor bedrijven die beschikken over een gemengde vloot van voertuigen en/of machines. ’Mixed fleet’ is een complete oplossing met geïntegreerde hard- en software, waarmee een gemengde vloot efficiёnt en proactief in één platform gemonitord en beheerd kan worden. De data kunnen ingewonnen worden met behulp van de TelliQ-hardware, die in de voertuigen gemonteerd wordt. Ze is bestand tegen ruwe omstandigheden en verzamelt en verzendt voertuig- en machinedata voor online analyse. De data kunnen via een interface ook uit de systemen en databases van de betreffende voertuig- of machineproducenten gehaald worden.

“We hebben gesproken met fleetowners en goed geluisterd naar de problemen, waarmee ze bij het beheer van de vloot geconfronteerd worden”, zei Lukas Ivarsson, Business Area Manager voor Mobile Equipment bij TelliQ. ”Ze moeten vaak meerdere oplossingen gebruiken om de problemen adequaat op te lossen. Uitdagingen bleken vooral de geografische spreiding van de voertuigen en de verschillende omstandigheden op de werklocaties. De verscheidenheid aan locaties was een van de eerste uitdagingen die we met onze hardware wilden oplossen. Onze nieuwe Mobile Communication Gateway, MCG, verzamelt de data van machines en voertuigen waar ze zich ook bevinden”.

De hardware van TelliQ is bestand tegen de extreme omgevingsfactoren, waarmee voertuigen op locaties te maken krijgen, zoals uiteenlopende temperaturen, hevige trillingen en chemicaliёn. Dankzij een ingebouwde radiozender en een 4G mobiele verbinding kunnen bedrijven hun machines vanuit één enkele locatie monitoren; ook al staan de machines over het hele land verspreid. De MCG is gecertificeerd in 80 landen en heeft een CE-, FCC- en E-goedkeuring.

Afstand en spreiding zijn niet de enige problemen waarmee fleetowners te maken hebben. De fleets zijn vaak heel divers samengesteld, om in te kunnen spelen op verschillende eisen en werkzaamheden. Dat heeft geresulteerd in een vloot die bestaat uit verschillende soorten voertuigen van verschillende merken. Het monitoren van de prestaties en status van zo’n  gemengde vloot zorgt voor behoorlijke uitdagingen. Er zijn meestal verschillende soorten hardware en meerdere platforms noodzakelijk om alle voertuigen en machines te kunnen volgen en analyseren.

“Door gebruik te maken van Linux OS, kunnen we de MCG eenvoudig configureren voor de verschillende machines en voertuigen, die bedrijven in hun vloot hebben. Het apparaat verzamelt de data op één enkel online platform, zodat de gegevens van verschillende machines op één plek met elkaar vergeleken kunnen worden. Klanten kunnen het platform in hun eigen huisstijl vormgeven en de gegevens delen met hun eigen klanten. Daardoor wordt het platform ook een portal voor de presentatie van machines en hun gebruik”, verduidelijkte Lukas.

Het TelliQ-systeem biedt een overzicht van alle gegevens over voertuigen, machines en apparatuur. Het biedt mogelijkheden voor bestuurders-ID, positiebepaling en automatische rittenregistratie. Daarnaast krijgt de fleetowner onder meer inzicht in het gebruik van de voertuigen, de rijstijl en het brandstofverbruik. Ook kunnen foutcodes direct vanuit het voertuig doorgegeven worden. Voor het vlootbeheer zijn onder meer zaken als leasecontract, inspecties, service- en onderhoudsstatus inzichtelijk.

TelliQ’s Mixed Fleet oplossing lost de problemen van fleetowners op met behulp van hardware die op een unieke manier compatibel is met de verschillende merken en soorten machines. Door de uitgebreide certificering kan het systeem zonder problemen wereldwijd ingezet worden. TelliQ heeft de systemen bovendien uitgevoerd met de nieuwste technieken voor mobiele netwerken voor machinemonitoring zoals 4G NB-IoT en CAT M1, die nog meer bereik geven en nog minder energie verbruiken.

“We wilden niet weer een oplossing op de markt brengen, die slechts een deel van de problemen oplost. We wilden één enkele, integrale oplossing voor fleetowners aanbieden”, zei Joakim Lindquist, CEO van TelliQ.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details