Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Thema InfraTech 2021: ‘Move Forward’,  nu relevanter dan ooit

Thema InfraTech 2021: ‘Move Forward’, nu relevanter dan ooit

Inschrijving Innovatieprijs geopend

Begin dit jaar werd de nieuwe campagne van hét nationale platform voor de infrasector,  InfraTech 2021, uitgerold: Move Forward. De organisatie wist toen nog niet dat kort erna het coronavirus Nederland zou bereiken en de wereld in razend tempo zou veranderen. Maar juist het besef dat we niet door kunnen gaan op de ingeslagen weg, maakt Move Forward tot een thema dat nog relevanter is dan gedacht.

De winnaars van de InfraTech Innovatieprijs 2019 (categorieën: Vernieuwende Samenwerking – Product Innovatie – Proces Innovatie) (Beeld: Charles Batenburg)

 

Move Forward gaat namelijk over samen kijken naar de toekomst. Over samen stappen vooruit zetten en kansen grijpen. Over digitalisering, de energietransitie, mobiliteit, de vervanging- en renovatieopgave en Human Capital.  “Move Forward drukt uit waar we voor staan: er zijn transities nodig, we staan voor maatschappelijke opgaven die we niet kunnen oplossen als we blijven werken op de manier zoals we dat nu doen. We zullen het samen moeten doen. Als keten. Overheid, markt en kennis, als driehoek. Het momentum is er nu, dus laten we doorpakken. Move Forward inderdaad.”  Het zijn woorden die Nynke Sijtsma, directeur van De Bouwcampus en strategisch partner van InfraTech, in januari sprak en ze lijken met de kennis van nu bijna profetisch. Want ‘anders werken’ is tijdens de huidige crisis immers relevanter dan ooit.

Robot Pepper van Gastheer Rijkswaterstaat. (Beeld: Rijk in Beeld)

 

Innovatie

Bij vooruitdenken en kansen zien hoort ook innoveren. Daarom wordt er tijdens iedere editie van InfraTech een Innovatieprijs uitgereikt. Met die prijs stimuleert InfraTech nieuwe ideeën op het gebied van het bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen van infrastructuur.

Dit kunnen innovaties zijn op het gebied van producten zoals vaarwegen, spoorwegen, kabels en leidingen, IT-infrastructuur, wegen, landuitbreidingen, industriële complexen en warmtetransportleidingen, maar ook procesinnovaties waardoor producten of diensten duurzamer of efficiënter kunnen worden ingezet en geproduceerd.

Ook wordt (keten)samenwerking met de categorie ‘vernieuwende samenwerking’ aangemoedigd. Verbinding en samenwerken zijn namelijk belangrijke opgaven binnen de huidige transitie in de infrasector. Projecten waarbij ketensamenwerking tot een hoger niveau heeft geleid of gaat leiden, worden aangemoedigd om zich in te schrijven.

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en haar Duitse collega minister Hendrik Wüst. (Beeld: Rijk in Beeld)

 

Vakkundige jury

De InfraTech Innovatieprijs wordt beoordeeld door een vakkundige jury, vertegenwoordigd door kopstukken uit de sector, innovatieve nieuwkomers en de wetenschap. De jury staat onder leiding van Maxime Verhagen. Wilt u ook een inzending insturen? Schrijf u in voor 30 september 2020! Ga naar https://www.infratech.nl/programma/innovatieprijs voor meer informatie.

Innovatiegalerij

Met het thema Move Forward heeft de organisatie van InfraTech de kans gegrepen om de inzendingen, genomineerden en de winnaars tijdens de vakbeurs op een nieuwe, innovatieve en digitale manier aan het publiek te laten zien. Met onder meer bewegend beeld, diepte en een virtuele voice over zal iedere inzending een plekje krijgen in de digitale galerij.     


Infratech

InfraTech is het belangrijkste platform voor innovatie en kennis van de Nederlandse infrasector. Het evenement vindt plaats van 12-15 januari in Rotterdam Ahoy. Heeft u interesse om deel te nemen aan InfraTech in januari 2021? Op de website www.infratech.nl vindt u meer informatie.fa

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details