Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Tijdelijke pompinstallaties borgen continuïteit AWP

Tijdelijke pompinstallaties borgen continuïteit AWP

Voor Van der Kamp Pompen is AWP 2.0 een speciaal project. “Doorgaans fungeren we als toeleverancier voor een aannemer, maar in dit project maken we deel uit van de aannemerscombinatie”, zegt directeur Rick van der Kamp. “We zijn door GMB Waterkwaliteit & Installaties al in de aanbestedingsfase gevraagd om mee te denken in oplossingen, samen met de andere PAUW-partners. Een methode die heeft geleid tot het winnend ontwerp. Voor ons ook een mooie gelegenheid om in de voorbereidingsfase onze expertise al te kunnen laten gelden. We gaan verder waar anderen stoppen en opereren voornamelijk in het boven segment van de markt; de kern van ons product is de kennis en engineeringscapaciteit die we leveren.”

Simulaties van de tijdelijke pompinstallaties.

Droog opgestelde rioolwaterpompen

En die kennis komt hier in West-Brabant goed van pas. Van der Kamp: “De scope is technisch uitdagend, veelomvattend en kent vele raakvlakken met de werkzaamheden van de andere PAUW-partners.” De bestaande pompen in de persstations in Roosendaal en Bergen op Zoom worden gefaseerd vervangen. Daarbij is eind december eerst Roosendaal aan de beurt. Van der Kamp Pompen heeft intussen de eerste tijdelijke pompinstallatie al geplaatst in Roosendaal. “We lopen vanzelfsprekend op het effectief vervangen van de bestaande pompen vooruit. Op het moment dat onze installatie is ingebouwd en getest, gaat het sein op veilig en kan de bestaande installatie worden ontmanteld. In beide persstations plaatsen we gefaseerd twee tijdelijke installaties. Het zijn droog opgestelde rioolwaterpompen voorzien van een vacuümsysteem ten behoeve van de aanzuiging.”

Wisselende opbouw

De tijdelijke pompinstallaties van Van der Kamp Pompen kennen een modulaire opbouw. “Het komt er in feite op neer dat we de twee installaties in Roosendaal, na het vervangen van de bestaande pompen aldaar, kunnen verplaatsen naar Bergen op Zoom”, schetst Van der Kamp. “Hier worden ze vervolgens op een andere manier samengevoegd om te kunnen voldoen aan de afwijkende eisen in dit persstation. We maken dus gebruik van één pomptype, maar de opbouw verschilt. In Bergen op Zoom wordt bijvoorbeeld een iets hogere druk en lagere capaciteit gevraagd. Die flexibiliteit kunnen wij bieden met onze modulaire installaties. We schrijven bovendien zelf de PLC-software, zodanig dat Hoppenbrouwers de tijdelijke installaties op een hoger niveau in de bestaande besturing kan integreren en de continuïteit van het afvalwatertransport gewaarborgd blijft.”

Van der Kamp Pompen heeft zich sinds 1991 gespecialiseerd in de verhuur van tijdelijke pompinstallaties voor transport van afvalwater, oppervlakte- en industriewater en brandbluswater. Het familiebedrijf is zowel actief in Nederland als (ver) daarbuiten en opent binnenkort zelfs een eigen vestiging in het Verenigd Koninkrijk.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details