Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
TOBROCO-GIANT breidt gamma uit met 2,3-tons G2300HD
De krachtige, maar net iets lichtere en compactere nieuwe GIANT G2300 X-TRA HD is prima op zijn plek in de infrasector.

TOBROCO-GIANT breidt gamma uit met 2,3-tons G2300HD

Gebruikers vroegen om machines die precies tussen de bestaande G2200HD+ en G2500HD in vallen. Die wens voor een ’tussenmaatje’ is door TOBROCO-GIANT gehonoreerd met de ontwikkeling van de GIANT G2300HD, die ook als X-TRA-versie verkrijgbaar is. De nieuwelingen zijn uitgerust met een 1,5-liter viercilinder van Kubota, die voldoet aan de Stage V normen voor schone dieselmotoren. De krachtbron levert 19 kW (26 pk) vermogen en heeft een hoog koppel. Voor een goed comfort in combinatie met hoge prestaties hebben de machines hydrostatische vierwielaandrijving en limited slip op beide assen.

De GIANT G2300HD is uit te rusten met een veelheid aan aanbouwdelen, waaronder een grondboor en heggenschaar.

De werkprestaties liegen er niet om; door de 8-tons planetaire assen is de trekkracht maar liefst 23 kilonewton, wat hard nodig is voor de uiteenlopende werkzaamheden op bouwplaatsen, in het grondverzet, op de boerderij of bij hoveniers en – last but not least – stratenmakers. Dat betekent in de dagelijkse praktijk maximale tractie, een buitengewoon hoge trekkracht en tegelijkertijd soepel werken onder uiteenlopende werkomstandigheden. Kiplasten van 1.595 kg voor de G2300HD en 2.260 kg voor de G2300 X-TRA HD zorgen daarbij voor krachtig en effi-ciënt laden en lossen. Bij de hefhoogte praten we respectievelijk over 2.825 en 2.450 mm.

STERK EN COMPACT

De reden voor gebruikers om naar een ‘tussenmaatje’ te vragen is snel gegeven; de G2300 is compacter en lichter dan de G2500, terwijl de motor vergelijkbare hoge prestaties levert. Naast alle positieve kenmerken van het grotere model heeft de G2300 als belangrijkste voordeel, dat het frame speciaal is aangepast om plaats te maken voor een grotere motor. Hierdoor heeft de machine een breedte van slechts 108 cm op standaard banden en dat maakt het veel gemakkelijker om over smalle paden te rijden. Ideaal dus voor werkplekken in achtertuinen of rondom gebouwen.

STABILO-SYSTEEM

Door hun compactheid zijn de modellen van de G2300-serie tevens iets lichter, waardoor ze met hun bedrijfsgewichten van 2.300 en 2.350 kg goed zijn te vervoeren op een aanhangwagen. De machines zijn uit te rusten met het gepatenteerde Stabilo-systeem, een optie die zorgt voor extra veiligheid en comfort, doordat alle oneffenheden van de ondergrond zonder prestatieverlies worden weggewerkt.

Zoals bekend biedt TOBROCO-GIANT een keuze uit ruim 200 verschillende aanbouwdelen, zodat ook deze nieuwe G2300-modellen het gehele jaar door inzetbaar zijn voor velerlei taken.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details