Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Toegankelijkheid en ­veiligheid in optima forma
Elk dockingstation bestaat uit een uitpandige dock leveller met load house, dock shelter, geautomatiseerd toegangscontrolesysteem en een elektrische overheaddeur aan de binnenzijde.

Toegankelijkheid en ­veiligheid in optima forma

Toegangsoplossingen combineren efficiëntie, veiligheid en snelheid met een minimaal energieverbruik

De toegangsoplossingen van ASSA ABLOY Entrance Systems zorgen voor een soepele en veilige stroom van mensen én goederen. Ook in de industrie, waar efficiëntie, veilig­heid en snelheid voorop staan. De cross­divisionele campus van DSV in Venlo is een prachtige nieuwe referentie hiervoor.

“ASSA ABLOY Entrance Systems is een inter­nationaal opererend bedrijf, met inter­nationale key accounts”, vertelt Project Manager Hans Bolder. “DSV is zo’n key account. Van Scandinavië tot Afrika produceren, leveren, monteren en servicen wij industriële deuren en laad- en losoplossingen in de breedste zin van het woord.” 

Voor de crossdivisionele campus in Venlo levert en monteert ASSA ABLOY Entrance Systems de toegangsoplossingen voor de industriële deuren en docks. Van overheaddeuren tot dock levellers, dock shelters en dock equipment en zowel voor de tweelaagse warehouse als het crossdock. “Dankzij onze oplossingen kunnen bijvoorbeeld vrachtwagens efficiënt, veilig en snel geladen en gelost worden, terwijl onbevoegden buitengesloten blijven.”

Compleet pakket toegangsoplossingen

“In totaal hebben wij 154 dockingstations geleverd”, vertelt Bolder. “Elk dockingstation op de crossdivisionele campus bestaat uit een uitpandige dock leveller met load house, dock shelter, geauto­matiseerd toegangs­controlesysteem en een elektrische overhead­deur aan de binnenzijde. Bijzonder aan het zogenaamde Dock-In systeem is dat de dockdeuren pas geactiveerd worden zodra een vrachtwagen bij het betreffende laadperron aandockt. Bovendien moet de deur met behulp van een badge worden vrijgegeven. Verder zijn zowel de overheaddeuren als de dockdeuren WK2 gecertificeerd. Dankzij deze ‘meervoudige beveiliging’ is de inbraak­werendheid te allen tijde geborgd.” 

Naast de dockingstations omvat het project voor ASSA ABLOY Entrance Systems zeven maaivelddeuren, waar men met grote goederen het gebouw in kan. “Aan de binnenzijde van het crossdock monteren wij vier brandwerende deuren voor de PGS-15 opslagkluis, evenals twee geïsoleerde snelroldeuren voor de high care ruimten. Zodra een bouwdeel wordt opgeleverd, worden de toegangsoplossingen overgedragen aan onze servicedienst, die in ieder geval de komende vijf jaar volledige service en onderhoud verleent.”

Flinke energiebesparing

De load houses van DSV in Venlo zijn voorzien van transparante daken, waardoor veel daglicht naar binnen valt. Dankzij de toepassing van uitpandige dock levellers is er sprake van een goed geïsoleerde buitenschil, terwijl het Dock-In systeem zorgt dat deuren niet onnodig openstaan. “Hierdoor kan flink bespaard worden op energie en sluiten we aan bij de duurzaamheids-ambitie van DSV”, vertelt Bolder. Voor het eind van dit jaar moet het gehele project opgeleverd zijn.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details