Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Topkwaliteit in tuinaanleg en landschapsbeheer

Topkwaliteit in tuinaanleg en landschapsbeheer

Veel huiseigenaren laten hun tuin door een hovenier of landschapsarchitect ontwerpen en aanleggen. Individuele bouwelementen in de tuin die niet standaard zijn alsmede kwalitatief hoogwaardige materialen zijn hiervoor nodig. Dit kan alleen economisch worden gerealiseerd als ook het uitvoerende bedrijf uitstekend werk levert en beschikt over de juiste machines.

Iemand die topkwaliteit in zijn vaandel schrijft, is de landschapsarchitect Tobias Grabandt met zijn team. Het uit 5 personen bestaande bedrijf uit Staufenberg in het Duitse Nedersaksen let ook bij de aanschaf van bouwmaterieel op kwaliteit en betrouwbaarheid. Tobias Grabandt: “De werkzaamheden in de tuinaanleg en het landschapsbeheer zijn lichamelijk vermoeiend. Wij maken daarom hiervoor van elke gelegenheid of machine gebruik die het werk makkelijker voor ons maakt. Een goed voorbeeld is de VPR-trilplaat met rollen van WEBER MT.” Grabandt gebruikt de trilplaat met rollen voor het aftrillen van terrassen van groot formaat natuursteentegels of tegels met een bepaalde toplaag.

Hoge eisen gesteld aan de uitvoering

Het aanleggen van een ca. 50 vierkante meter groot terras in de omgeving van Kassel vond plaats in het kader van een omvangrijk tuinproject. Voor de huiseigenaren was het gebruik van regionaal bouwmateriaal extra belangrijk. Daarom werd gekozen voor 3 cm dikke, gekalibreerde tegels van verschillende afmeting van Weser-zandsteen. In losse grond op 4 cm split 2/5 gelegd en gevoegd met een mengsel van brekerzand 1/3 wordt het terras de perfecte locatie voor gezellige zomeravonden.

Het bouwmateriaal uit het Weserbergland stelt echter hoge eisen aan de uitvoering van de aanleg. “Vroeger tikten we dergelijke tegels met de hand met een rubberen hamer erin”, aldus Grabandt. “Ondanks grote zorgvuldigheid gingen er steeds weer tegels kapot en moesten dan worden vervangen – bij dit oppervlak zouden dat zeker 5 of 6 stuks zijn geweest. De tegels zijn bovendien zo gevoelig dat de hamer afdrukken zou achterlaten. Afgezien van het feit dat wij een hele dag werk van een man voor het handmatig leggen in dit oppervlak moeten calculeren, is het ook echt zwaar werk.” 

Minimaal 50% besparing op de totale legtijd

Het gebruik van de trilplaten met rollen VPR 700 van WEBER MT bracht de gewenste verlichting van het werk voor het team van Grabandt. Met behulp van de trilplaat met rollen kon de tijd voor het leggen van een dag worden beperkt tot slechts 20 minuten. Ook scheuren in de tegels worden door het behoedzame en gelijkmatige aftrillen voorkomen. Mits onderbouw en zandbed gelijkmatig en conform de voorschriften zijn aangelegd. “Onder de streep besparen wij daar, waar wij de trilplaat met rollen kunnen inzetten, minimaal 50 % op de totale legtijd. Bovendien maakt het apparaat het lichamelijk werk voor mij en mijn team aanzienlijk makkelijker”, vat landschapsarchitect Grabandt samen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details