Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Topsport in civiele techniek

Topsport in civiele techniek

De roots van Gebr. Griekspoor liggen in het maai- en slootonderhoud. “Om ook buiten het seizoen aan het werk te blijven, besloot mijn vader destijds om de scope te verbreden”, zegt Frank. “Dat begon met het aanleggen van beschoeiingen, het plaatsen van damwanden en het uitvoeren van boringen onder wegen door. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een multifunctioneel aannemer in de infrasector, waarbij we onze roots niet uit het oog zijn verloren. Daarnaast houden we ons bezig met het aanbrengen van wegmarkeringen, het ontwerpen, inrichten en onderhouden van kinderspeelplaatsen, het bouwen, renoveren en onderhouden van (beweegbare) bruggen in staal, hout of composiet en alle voorkomende werkzaamheden aan gemalen, zwembaden en waterkunstwerken.”

Wereldmarktleider in vlamspuiten

Door het onderhoud aan de bruggen is Gebr. Griekspoor op een gegeven moment in aanraking gekomen met de techniek van vlamspuiten. Frank: “Bij onderhouds- en herstelwerkzaamheden aan bruggen werd ons gevraagd het leuningwerk opnieuw te conserveren. Aanvankelijk deden we dat via het proces van metalliseren waarbij een zink-aluminium laag wordt opgespoten. Niet veel later hebben we ons de techniek van vlamspuiten eigen gemaakt.” Ook daarin bewijst Gebr. Griekspoor zijn topsportmentaliteit. De firma is uitgegroeid tot wereldmarktleider in vlamspuiten en gespecialiseerd in onder meer het opspuiten van hydraulische cilinderstangen in lengtes tot wel 23 meter. Deze divisie bedient ook zelfstandig de markt onder de noemer Griekspoor Thermal Coatings.

De Gebr. Griekspoor groep telt ruim honderd medewerkers over alle divisies. “Het zijn allemaal specialisten in hun vakgebied”, benadrukt Frank. “We zijn een bedrijf dat graag meedenkt met opdrachtgevers en echt een stukje meerwaarde probeert te leveren. We willen altijd vooruitstrevend zijn door telkens onze lat weer een stukje hoger te leggen. Wat dat betreft zijn er zoveel overeenkomsten tussen het runnen van ons bedrijf en topsport. Een aantal van onze kinderen is eveneens met dat virus aangestoken; ze tennissen en motorcrossen op professioneel niveau. Uniek is ook dat we een aannemer zijn die veel zelf doet. We beschikken over een eigen ‘industriepark’, waarin we zelf lassen, boren, slijpen, stralen, metalliseren, houtbewerken, et cetera. Dat zie je tegenwoordig niet veel meer bij een aannemer.”

Vanzelfsprekend heeft Gebr. Griekspoor oog voor het milieu en de toekomst. Frank is van mening dat het begrip duurzaamheid over het algemeen misbruikt wordt. “Iedereen zegt duurzaam bezig te zijn, maar wij kunnen het ook daadwerkelijk staven. Het uitvoeren van levensduur verlengend onderhoud, waarin we gespecialiseerd zijn, dat noem ik duurzaam. Daarnaast zijn we bezig met een ISO14000-certificering, bezetten we niveau 5 op de CO2-Prestatieladder en zetten we ons actief in op het gebied van MVO waarbij we mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opleiden en tewerkstellen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details