Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Totaalpartner voor bouwkuiprealisatie

Totaalpartner voor bouwkuiprealisatie

Waar in het verleden de hoofdaannemer alle kennis en expertise in eigen huis had, vertrouwt hij vandaag meer en meer op partners voor concept en realisatie van de verschillende disciplines. BodemBouw is zo’n partner waar een hoofdaannemer kan aankloppen voor de complete bouwkuiprealisatie. Een gesprek met projectmanager en compagnon Djordy van den Eijnde over de veranderende vraag in de markt en het unieke concept van BodemBouw.

“In een traditioneel bouwproces is het de hoofdaannemer die alles tot in de kleinste details uitwerkt om vervolgens een geschikte onderaannemer te zoeken die zich conformeert aan hetgeen wordt gevraagd”, zo schetst Van den Eijnde. “Die verhouding is echter niet meer van deze tijd, de vraag verandert. De hoofdaannemer voert nog steeds de regie, maar legt de verschillende vraagstukken bij
onderaannemers neer die vervolgens zelf met een complete oplossing moeten komen, inclusief engineering en alle bijbehorende rapportages. Op moment dat alles separaat aan onderaannemers wordt uitbesteed, is het moeilijk alle losse eindjes aan elkaar te verbinden en het totaaloverzicht te behouden. Daar zijn wij op ingesprongen. Wij fungeren als partner voor een hoofdaannemer ten behoeve
van de realisatie van de totale bouwkuip met alle ondergrondse werkzaamheden.”

Eén aanspreekpunt

De realisatie van een bouwkuip verenigt nogal wat disciplines, gaande van grondkering, verankering en stempeling tot grondwerk, bemaling, waterglasinjectie en onderwaterbeton, jet-grouting enzovoort. Van den Eijnde: “Vaak heeft een hoofdaannemer met wel vijf of zes verschillende partijen te maken, alleen al in de bouwkuip. Het gevaar is dan dat de werkzaamheden niet altijd naadloos op elkaar aansluiten met alle gevolgen en mogelijke vertragingen van dien. Wij van BodemBouw zijn van mening dat het veel efficiënter is om alle ondergrondse werkzaamheden bij een project in één hand te houden en kunnen dat als totaalpakket aanbieden. Wij zijn verantwoordelijk voor de totale bouwkuip, zodat de hoofdaannemer niet hoeft te ‘dealen’ met alle afzonderlijke disciplines, maar slechts één aanspreekpunt heeft voor het realiseren van de bouwkuip.”

BodemBouw fungeert als partner voor een hoofdaannemer ten behoeve van de realisatie van de totale bouwkuip met alle ondergrondse werkzaamheden.

 

Samenwerking

De core business van BodemBouw is het trillingsvrij maken van grondkerende wanden met behulp van de CSM-techniek. “Met deze techniek vermengen we de aanwezige grondslag met een vloeibare cementmix zodat in de grond een betonnen wand wordt gecreëerd. Het is een duurzame techniek, want er hoeft geen grond aan- of afgevoerd te worden. De aanwezige grond ter plaatse van de te realiseren CSM-wand wordt gebruikt als bestanddeel van de uiteindelijke wand. Dat betekent overigens niet dat we alleen projecten uitvoeren met de CSM-techniek. Nee, we bekijken per project wat de economisch en technisch meest optimale oplossing is en schakelen daarbij specialistische partners in. Omdat we al vele jaren samenwerken met die vaste partners, opereren we als bouwkuipteam voor hoofdaannemers. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan in de planning en uitvoering, is iedereen bereid een extra stapje te zetten voor elkaar. Daar zit winst.”

BodemBouw heeft al diverse projecten mogen realiseren als partner voor de totale bouwkuip. “Voor het ondergrondse gedeelte van een project gaan we vaak nog vóór de aanbesteding al een verbintenis aan met de hoofdaannemer, waarbij we exclusief worden meegenomen in het tendertraject. Een mooie en positieve ontwikkeling om tot de best mogelijke bouwkuip te komen”, besluit Van den Eijnde.   


BodemBouw B.V.

Veghelsedijk 2E, 5406 TE  UDEN

T +31 85 877 2002

E [email protected]

www.bodembouw.com/nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details