Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Trommelen en zeven

Trommelen en zeven

In een grondstof die hergebruikt wordt bevinden zich over het algemeen bestanddelen die er niet in thuis horen, zoals vervuiling of ongewenste bestanddelen. Een zeefmachine is bij uitstek geschikt om de bestanddelen te scheiden. De machines van Zeefverhuur.nl worden dan ook door aannemers uit heel het land ingezet op de meest uiteenlopende projecten: van het zeven van freesasfalt tot het uitzeven van bouw- en sloopafval.

Zeefverhuur.nl

Zeefverhuur.nl beschikt over een uitgebreid machinepark aan trommelzeven en schudzeefmachines. “Onze trommelzeven worden voornamelijk ingezet door composteerbedrijven om houtsnippers uit te zeven”, zegt Rien van Laarhoven van Zeefverhuur.nl. “In de bouw- en infrawereld zijn vooral onze schudzeefmachines erg in trek. Zo kan een schudzeefmachine bijvoorbeeld bij sloopwerkzaamheden het puin uit de afgegraven grond zeven. Een ander voorbeeld waar de schudzeefmachine van pas komt, is bij een asfaltcentrale waar freesasfalt wordt hergebruikt. Met de schudzeefmachine kan de fijne fractie (vanaf 4 millimeter) worden gescheiden van de grondstof. De sterrenzeef tot slot is een machine die bij uitstek geschikt is voor het scheiden van puin met vette grond.”

Zeefverhuur.nl

Circulaire economie

De machines van Zeefverhuur.nl worden door heel het land ingezet. “Onze machines zijn zowel mét als zonder machinist/loader te huur”, zegt Van Laarhoven. “Het transport wordt eventueel ook door ons verzorgd, al zijn er ook klanten die de machines bij ons in Best zelf ophalen. De mobiele trommelzeef kan bijvoorbeeld gewoon achter de vrachtwagen worden aangepikt. De huurperiode varieert van één of twee dagen tot een half jaar of langer. In de infrawereld worden onze zeefmachines voor 90% ingezet om puin van asfalt en grond te scheiden. Momenteel hebben we machines staan op diverse infraprojecten. Voor een grootschalige vervangingsopgave van een riolering in Voeren (achter Maastricht) is onze machine anderhalf jaar verhuurd. Hier wordt de vrij gegraven grond met steenachtige materiaal eerst gezeefd (ontdaan van stenen) om de nieuwe riolering weer te kunnen aanvullen. Ook staat er een machine in een havenoverslag waar Dolomiet wordt ontdaan van een kleinere fractie. En tot slot zijn onze machines ook regelmatig bij het opbreken van wegomleidingen te vinden. De zeefmachines staan dan achter een puinbreker om de grondstoffen te kunnen hergebruiken.” Wat dat betreft sluiten de machines van Zeefverhuur.nl perfect aan op de duurzame en circulaire economie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details