Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Twee krachtige merken volledig samengebracht onder één dak

Twee krachtige merken volledig samengebracht onder één dak

Beide bedrijven zitten sinds 2017 in de dezelfde holding. We hebben het over TBS en SVA Groep, beiden onderdeel van de Imber Holding BV. TBS (Technisch Bureau Soest) en SVA (Struyk Verwo Aqua) zijn specialist in producten voor afwatering en toegang systemen voor rioleringen. Sinds 2018 is de verhuizing van de productie van TBS naar SVA in Nederweert een feit. “We produceren alle TBS producten nu in Nederweert, maar wel naar hun eigen specificaties”, opent Willy Bruckers, commercieel directeur bij het nieuwe bedrijf TBS-SVA GROEP.

We zitten in Nederweert aan tafel bij Willy Bruckers en Peter van Zwieten, CEO bij Imber Holding BV en vanaf januari  algemeen directeur van de TBS-SVA GROEP. De heren hebben goed nieuws: “Ook de commerciële organisaties van TBS en SVA worden fysiek samengevoegd van af 2020 en zullen opereren vanuit Nederweert”, legt Van Zwieten uit.

Een vertrouwd element in het Nederlandse straatbeeld. Van Struyk Verwo uiteraard

Behoud van eigen merkidentiteit

Van Zwieten vervolgt zijn verhaal: “Tot dit jaar waren de sales afdelingen van TBS en SVA nog onafhankelijk, maar met de verhuizing naar Nederweert en de officiële start met ingang van 2020 wordt er als één commerciële afdeling naar buiten getreden. Wat daarbij heel belangrijk is om te weten, is dat er niet getornd wordt aan de merken TBS en SVA, die behouden ieder hun eigen identiteit en productspecificaties.”

“Nu zowel productie als sales zijn samengevoegd, zullen we volgend jaar met een nieuwe naam naar buiten treden. Die luidt ‘TBS-SVA Groep’. We hebben hier bewust voor gekozen, om geen afbreuk te doen aan de sterke merkidentiteiten en eigen productlijnen. Wat dit inhoudt voor de klant? Louter voordeel. Wie wil kan gewoon op de oude vertrouwde manier werken met de bekende producten van zijn favoriete merk. Wie op zoek is naar alternatieven kan veilig even kijken bij de andere speler in de groep, in de wetenschap dat hij zakendoet met dezelfde, vertrouwde organisatie. Zo kan iedereen laagdrempelig zijn horizon verbreden.” Door de kennis en kunde van twee grote merken te centraliseren ontstaan er niet alleen nieuwe kansen voor de TBS-SVA Groep, maar vooral ook voor de klant.

Struyk Verwo zorgt op veel plaatsen voor droge voeten

‘Best of both worlds’

Van Zwieten geeft een goed voorbeeld van het voordeel voor de klant: “We kunnen nu geoorloofd de beste producten voor een situatie adviseren. Aan gemeenten bijvoorbeeld, die soms een probleem moeten oplossen met een vastgesteld budget. Dan is er nu de mogelijkheid om vanuit onze range basisproducten de beste oplossing voor te stellen. De keuze is ineens veel breder namelijk. Ook kunnen binnen een project producten uitgewisseld worden, dat maakt onderhoud en renovatie bijvoorbeeld een stuk makkelijker.”

Bruckers beaamt dat en vult aan: “Grote gemeenten vinden het hebben van één leverancier belangrijk. Daar kun je namelijk heldere afspraken mee maken en korte communicatielijnen mee handhaven, bovendien is de benodigde kennis dan centraal aanwezig. Dat maakt TBS-SVA Groep ook tot een ideale aanspreekpartner voor bijvoorbeeld architecten en ingenieurs, omdat we in een vroeg stadium actief mee kunnen denken in oplossingen.”

Een goede kruisbestuiving voor nog meer innovatie

Zowel het oude TBS als SVA staan bekend om hun innovatieve oplossingen. We vragen of productontwikkelingen per merk zullen plaatsvinden, of voor de nieuwe groep. Van Zwieten is er helder over: “Het ligt voor de hand dat door de krachten op deze manier te bundelen, er op het gebied van R&D een kruisbestuiving zal plaatsvinden. We brengen dan immers kennis van twee kanten in, om tot een nieuw product te komen. Ons doel als commerciële organisatie is en blijft om zoveel mogelijk te verkopen, tegen een prijs die voor ons en de klant interessant is. De keuze laten we echter altijd bij de klant liggen, we zullen geen interne concurrentie in de hand werken.”

Bruckers zegt tot besluit: “We voeren een actief merkenbeleid. TBS is en blijft een Premium Quality leader, SVA een bedrijf met een prijsflexibel, innovatief en breed assortiment. Klanten hebben de keuze in producten nu, van instap tot Premium.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details