Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Ultieme combinatie van betrouwbaarheid en innovativiteit

Ultieme combinatie van betrouwbaarheid en innovativiteit

In een eerdere editie noemden we al het samenbrengen van twee krachtige merken: TBS en SVA Groep, waarbij toen met name de productieverhuizing belicht werd. Vanaf 2020 zijn nu ook de commerciële organisaties fysiek samengevoegd en opereert TBS-SVA Groep geheel vanuit Nederweert.

Eigen identiteit en productspecificaties

“Nu alle kennis en kunde gecentraliseerd zijn, ontstaan er nieuwe kansen voor de klanten. Maar…”, benadrukt Willy Bruckers, commercieel directeur TBS-SVA Groep. De merken behouden ieder hun eigen identiteit én productspecificaties!” Bruckers licht toe waarom dat zo belangrijk is: “We willen niet tornen aan de excellentie in afwatering waar TBS zo bekend om staat. Evenmin aan de innovatie in afwatering van SVA.”

Traditioneel

“Klanten zijn gewend dat de traditionele afwateringssystemen van TBS tot in de puntjes uitgewerkt én afgewerkt zijn. Dat blijft zo, ook al worden ze nu in de fabriek in Nederweert geproduceerd”, verzekert Bruckers. “Een vertrouwd idee. Uiteraard blijft het team van specialisten dagelijks bezig om elk product te optimaliseren en perfectioneren, zoals klanten dat van ons gewend zijn. TBS is en blijft een Premium Quality Leader.”

still-vergelijken-p-line-max-kopieren

Het verschil tussen de traditionele en de P-line Max Kolk: de kolk heeft dezelfde omvang maar doordat de uitlaatgarnituur op een dusdanige manier is geconstrueerd, zit er meer zand en vuil afvang in de P-line Max Kolk.

 

Innovatief

“Op haar beurt heeft SVA naast een zeer uitgebreid gamma aan afwateringsoplossingen een enorm gedrevenheid om innovatief aan de slag te gaan met de traditionele afwateringsproducten om deze te vormen tot producten die aansluiten bij de vraag vanuit de markt. Vandaag én in de toekomst. Daarmee blijft SVA een prijsflexibel, innovatief en breed assortiment bieden.”

Klantvoordelen

Dus sterke merkidentiteiten en eigen productlijnen, waar zit dan het klantvoordeel in deze samenvoeging? Daar heeft Bruckers een helder antwoord op: “Waar we eerst elkaars concurrenten waren, kunnen we elkaar nu aanvullen en zelfs versterken. Er ontstaat een enorme kruisbestuiving op het gebied van R&D. Door het delen van kennis en kunde vanuit twee kanten, kom je tot nieuwe innovatieve producten. Daarmee heeft de klant keus uit een zeer breed prijsflexibel assortiment van beste producten voor iedere situatie. Van instap tot Premium.” Bruckers noemt de basiskolk die conform eisen volgens het certificaat tegen een schappelijke prijs wordt aangeboden, maar ook de kolken met toegevoegde kwalitatieve meerwaarde naar wens van de klant, waarbij je moet denken aan opties op het gebied van functioneel langere levensduur of duurzamer voor het milieu. Een ander voordeel, volgens Bruckers, is dat de klant alles bij één partij kan afnemen en één aanspreekpunt heeft. “Wel zo prettig toch?”

Actief innovatiebeleid

Beide merken zullen binnen de groep de komende periode diverse nieuwe producten op de markt brengen en productverbeteringen doorvoeren. Bruckers noemt als voorbeeld de P-line Max Kolk: een doorontwikkeling op de vroegere zeer succesvolle P-line Kolk. “Zonder dat de kolk groter is in omvang (lxbxh) heeft deze toch meer vuilvanginhoud. Doordat de uitlaatgarnituur op een dusdanige manier is geconstrueerd, zit er meer zand en vuil afvang in. Een mooi innovatief product dat zorgt voor minder snel verstopte kolken, minder wateroverlast, minder reiniging, minder transport bewegingen en dus een beter product”, besluit Bruckers.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details