Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Uniek trailerafschuifsysteem verovert markaandeel in Nederland

Uniek trailerafschuifsysteem verovert markaandeel in Nederland

Een uniek afschuifsysteem, aanvankelijk ontwikkeld en ingezet in de landbouw, wordt sinds 2008 ook gebouwd voor het transport van wegenbouwproducten zoals zand, grind, grond, (vette) klei, (gebroken) puin en nog veel meer.

Horizontale lossen van asfalt in een tunnel dankzij het Fliegl afschuifsysteem. (Foto: Millenaar en Van Schaik transport)

 

Doordat de trailer geïsoleerd is met harde schuimplaten, heb je nauwelijks warmteverlies aan de buitenkant en is het warme asfalt beter op temperatuur te houden wat de kwaliteit ten goede komt.

 

Sinds 2012 is er het systeem dusdanig aangepast dat er ook asfalt getransporteerd kan worden. Het Fliegl afschuifsysteem bestaat 21 jaar en is een uniek doorontwikkeld product dat zeer goed aansluit bij de praktijk. Aan het woord is Stuart Lawrence, chauffeur/afschuifspecialist bij Van Eeuwijk BV Velddriel. Hij rijdt dagelijks op de Fliegl afschuiftrailer en zou niet meer anders willen. “Het is een superfijne trailer, ik ben er zeer tevreden over!” Op de vraag of hij de grootste voordelen op een rijtje kan zetten antwoord Lawrence: “Wendbaar, veilig en eenvoudig schoon te maken.” Het bedrijf waar Lawrence voor werkt, onderscheidt zich o.a. door haar veelzijdigheid. Om een nóg breder werkaanbod richting de markt te kunnen bieden, is er besloten een afschuiftrailer van Fliegl aan het wagenpark toe te voegen.

Zand lossen op locatie. (Foto: Jatra B.V. Drachten)

 

De bediening van de Fliegl afschuiftrailer.

 

Vele voordelen

”Met de Fliegl afschuiftrailer kun je op plaatsen lossen waar je met een gewone kipper niet kunt lossen. Onder viaducten, in tunnels, bij hoogspanningskabels of bijvoorbeeld in wat smallere straten waar beschermde bomen staan.” De trailer biedt daarnaast nog veel andere voordelen. Lawrence: ”Allereerst op het gebied van veiligheid: door het horizontale lossen bestaat er geen omvalgevaar meer. Daarnaast werkt het vele malen efficiënter: ik heb nog maar een zeer beperkt aantal stilstand uren, omdat de bak altijd schoon is na het lossen, ook bij bijvoorbeeld ZOAB, OPA, SURF-asfalt en zeer plakkerige klei. Dit komt doordat de inhoud van de wagen door het afschuifsysteem eruit geduwd wordt en de bodem en de wanden schoon geschraapt worden. Bijkomend voordeel daarvan is dat je ook een retourvracht mee terug kunt nemen zoals frees asfalt, zelfs wanneer de bak nog warm is. En last but not least: de voordelen voor het transport van asfalt.” Onderzoek -door Fliegl in samenwerking met o.a. de TU Wenen (A) en de TU Darmstadt (DE)- wees uit dat bij gebruik van het Fliegl afschuifsysteem, de ontmenging van bitumen tijdens het transport sterk gereduceerd wordt, waardoor alle lagen asfalt in de bak tegelijkertijd gedoseerd in de asfalteermachine terecht komen. Dit resulteert in een veel langere levensduur van het asfalt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details