Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
UPS Healthcare breidt Europese hub in Roermond uit

UPS Healthcare breidt Europese hub in Roermond uit

Ook Belgische biofarmaceutische export profiteert mee

UPS Healthcare kondigt de uitbreiding van zijn Europese hub faciliteit in Roermond (Nederland) aan. De logistieke dienstverlener voegt 21.860 m² toe aan de bestaande faciliteit en vergroot zijn koelketencapaciteit. Die laatste is een cruciale schakel in een sterke en betrouwbare toeleveringsketen voor een groot aantal complexe biofarmaceutische producten. De vernieuwde logistieke hub staat in nauw contact met de faciliteiten in Heist-op-den-Berg, waardoor die op zijn beurt extra capaciteit en flexibiliteit in leveringen kunnen aanbieden.

Meer mogelijkheden voor vriesopslag

Via de uitbreiding van de faciliteit in Roermond kan UPS zijn koelketencapaciteit ​ ​en -mogelijkheden vergroten. De hub in Roermond beschikt nu over meer dan 200 ULT-vriezers (ultra-low temperature) die temperatuurgevoelige producten tot -80 °C kan bewaren. Daarnaast voegt de faciliteit ongeveer 3.200 palletposities toe aan zijn bestaande portfolio voor opslag van temperatuurgevoelige producten bij 2 °C tot ​​8 °C.

Wereldwijd beschikt UPS Healthcare nu over 1,6 miljoen m² cGMP- en ​ ​GDP-conforme opslagruimte, waarvan 930.000 m² gewijd is aan de koudeketen. Sinds 2020 heeft het zijn globale netwerk van opslagruimte die voldoet aan de vereisten voor de gezondheidszorg meer dan verdubbeld.

Antwoord op een groeiende markt

De uitbreiding van de faciliteit komt tegemoet aan de nood aan geavanceerde en temperatuurgecontroleerde logistiek in de gezondheidszorg. De wereldwijde markt voor biologische geneesmiddelen zal naar verwachting stijgen van 342,9 miljard euro in 2024 tot 564,6 miljard euro tegen 20291. In geval van de Belgische farmasector wordt er geschat dat die zal groeien met een jaarlijks groeipercentage van 6% tussen 2024 en 2028, wat neerkomt op een marktvolume van 6,4 miljard euro tegen 20282.

“De behoeften van de samenleving op vlak van gezondheidszorg veranderen. Er is meer nood aan biologische geneesmiddelen en die vereisen een complexe temperatuurgecontroleerde logistiek met duurzame end-to-end- oplossingen. Zo krijgen we de patiëntkritische producten op tijd en op de juiste temperatuur waar ze moeten zijn, van lab tot aan de patiënt” zegt Anouk Hesen, Operations Director, UPS Healthcare West Europe. “Door de uitbreiding van de faciliteit in Roermond zijn we in staat om een groter aanbod te bieden van onze koudeketenlogistiek aan een snelgroeiende en innovatieve markt.”

Strategische ligging

De faciliteit in Roermond bevindt zich dicht bij de Europese luchthub van UPS op de luchthaven Keulen-Bonn en heeft directe toegang tot grote havens zoals Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. The Port of Antwerp-Bruges is een belangrijke schakel in de farmaceutische export van België3. Bovendien vertegenwoordigt de farmasector 10% van de totale Belgische export4. UPS Healthcare beschikt ook over een vloot met temperatuurgecontroleerde voertuigen.

Bovendien situeert Roermond zich binnen een straal van 1.000 km van 80% van de Europese gezondheidszorgmarkt. De combinatie van die centrale strategische ligging en een gespecialiseerde vloot zorgt ervoor dat levering binnen 24 uur mogelijk is in het merendeel van Europa.

Hernieuwbare energie om duurzaamheidsdoelstellingen te halen

UPS Healthcare installeerde ook 2.500 zonnepanelen die meer dan 1,2 GWh energie leveren. Dat staat gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van meer dan 360 gezinnen in Vlaanderen of net geen 590 gezinnen in Brussel5. ​
​De zonnepanelen stellen UPS in staat om stroom terug te steken op het elektriciteitsnet. Dat draagt bij aan zijn lokale duurzaamheidsinspanningen rond hernieuwbare energie. Dit initiatief sluit aan bij de doelstelling van UPS om één op vier vestigingen van hernieuwbare energie te voorzien tegen 2025. Tegen 2035 moeten alle faciliteiten op hernieuwbare energie draaien.

De duurzaamheidsinspanningen van UPS Healthcare hebben ook een gunstig effect op zijn klanten. EU-regelgeving schrijft verplicht grote en beursgenoteerde bedrijven regelmatig verslag uitbrengen over hun impact op het milieu via een duurzaamheidsrapportage. Daarin wordt de uitstoot van toeleveranciers ook meegerekend. Een lagere uitstoot in de faciliteiten van UPS Healthcare betekent dus een lagere uitstoot voor diens klanten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details