Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Vacature: Adviseur Wegen en Riolering

Vacature: Adviseur Wegen en Riolering

De gemeente Leudal kent alle dynamiek van deze tijd. Met ook de spanningen die daarbij horen. Het is enerzijds de groene tuin van Limburg, waar de 36.000 inwoners riant wonen in 16 dorpen met ieder een eigen karakter. In Leudal wordt ook de meeste duurzame energie opgewekt van heel Limburg. Veel van onze inwoners vinden werk in de vooruitstrevende moderne bedrijven, die voortkomen uit ons agrarisch verleden. Zoals bijvoorbeeld de hightech zaadveredeling. Anderen reizen in twintig minuten via de snelweg naar de Brainport regio rond Eindhoven.

Deze dynamiek vraagt veel van bestuurlijk Leudal. En dus ook van jou als ambtenaar. Want de aantrekkelijke recreatieve omgeving van Leudal wordt bezocht door veel toeristen. Terwijl de duurzaamheid wordt bereikt door windmolens en zonneweides. Ondertussen willen de forenzen uit de Brainport mooi en rustig wonen en bij dit alles vraagt onze succesvolle agribusiness de ruimte om zich verder te ontwikkelen.

Leudal is succesvol in de afstemming van dit alles. Het heeft ons al veel gebracht, maar we willen nog beter. Daarom staan wij altijd open voor nieuwe collega’s die meedenken over de inrichting van een modern en leefbaar Leudal.

De afdeling Ruimte

De organisatie van de gemeente Leudal bestaat uit de ondersteunende afdeling Bedrijfsvoering, en de beleidsafdelingen Samenleving en Ruimte. Het is voor de afdeling Ruimte dat wij nieuwe collega’s zoeken. Onze afdeling is georganiseerd in drie teams

 • Ruimtelijke Beheer: Onderhoud openbaar groen en wegen, en civiele projecten.
 • Ontwikkeling: Ruimtelijke ontwikkeling door woningbouwbeleid, transitie landelijk gebied, energietransitie en economie.
 • VTH: Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving (io).

De werkwijze van de afdeling Ruimte kenmerkt zich door minder vergaderen, meer doen en van binnen naar buiten kijkend. Van collega’s bij Ruimte verwachten we dat ze deskundig zij op hun vakgebied en dat ze het bestuur durven te adviseren buiten de bestaande kaders van vandaag, want we zijn gericht op morgen. Naast vaklui is er uiteraard ook plek voor jong opgeleiden die toekomstdromen hebben.

Voor het team Ruimtelijk Beheer zoeken wij een:

Adviseur Wegen en Riolering

1 fte – 36 uur per week

Binnen het te vormen team Ruimtelijk Beheer is het van belang om in samenspraak met de beheerders, toezichthouders en civiele projectleiders invulling te geven aan een fraaie, doelmatige en verantwoorde openbare ruimte. Leudal beschikt over in totaal ca. 730 km wegen, ca. 420 km riolering verdeeld over 16 kernen. Als adviseur Wegen en Riolering ben je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten op de onderdelen wegen en riolering. Naast wegen en riolering zitten in het team Ruimtelijk Beheer alle medewerkers die een inhoudelijke bijdrage leveren aan het beheer en de instandhouding van alle gemeentelijke eigendommen zoals groen, vastgoedbeheer, openbare verlichting, kunstwerken en grondzaken.

Wat ga je doen?

Als adviseur wegen en riolering ga je aan de slag met onderstaande resultaatgebieden op het gebied Ruimtelijk Beheer.

1. Beleidsadvisering

 • Je adviseert over technische en financiële randvoorwaarden, aspecten en plannen;
 • Je volgt en evalueert ontwikkelingen;
 • Je signaleert de noodzaak tot aanpassingen van beleid en voert die aanpassing door;
 • Voor de overige medewerkers van Ruimtelijk Beheer ontwikkel je beheersinstrumenten, richtlijnen en procedures;
 • Je bewaakt en verzorgt de financiële kant voor het beheren van de openbare ruimte voor de taakvelden wegen en riolering (budgetbeheer, begroting, financiële verantwoording).

2. Ontwerp

 • stelt beleid op en vertaalt (beleids-)visies naar ontwerpen en plannen;
 • initieert en begeleidt (inspraak)bijeenkomsten en overlegvormen;
 • beoordeelt extern voorbereide ontwerpen/plannen.

3. Voorbereiding

 • voert overleg over ontwerpen en plannen en stelt een programma van eisen op;
 • draagt zorg voor het opvragen en beoordelen van offertes, onderhandelt over de inhoud en adviseert over opdrachtverstrekking;
 • draagt zorg voor het opstellen van planningen;
 • organiseert de informatie en communicatie over ontwerpen en plannen.

Wat vragen wij?

 • Relevante HBO opleiding (bijv. civiele techniek, weg- en waterbouw);
 • +/- 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen de overheid;
 • Kennis en ervaring met besluitvormingsprocedures;
 • Kennis en ervaring met projectmatig werken;
 • Je bent proactief, behoudt het overzicht en denkt in kansen
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en beschikt over de flexibiliteit die het werken in een politiek-bestuurlijke context vraagt.
 • Competenties: omgeving- en klantgericht, plannen & organiseren, resultaatgericht.

Wat bieden wij?

We bieden je een dynamische werkomgeving met veel variatie in je werk, waarin je intensief samenwerkt met je collega’s. We geloven dat een positieve werksfeer bijdraagt aan een goede dienstverlening.
De functie is ingedeeld in salarisschaal 11 (max €5118,-). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop het maandsalaris hetgeen je naar keuze kunt inzetten. Overige arbeidsvoorwaarden conform cao gemeenten. Verder bieden wij reiskosten woon-/ werkverkeer en werken wij met moderne hulpmiddelen zoals het gebruik van een IPad en IPhone.
 

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Dan zien we je motivatiebrief en curriculum vitae graag tegemoet via igom.nl.
Reageren kan tot en met 9 december 2020. De brievenselectie vindt plaats op 10 december en op 15 december (ochtend) zullen de eerste sollicitatiegesprekken plaatsvinden. De eventuele 2e gesprekken vinden plaats tussen kerst en oud en nieuw of na nieuwjaar. Je kunt je brief richten aan Erik Janssen teamleider Ruimtelijk Beheer ovv de vacaturenaam.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Erik Janssen, teamleider Ruimtelijk Beheer (0475-859615)
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details