Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Vacature: Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

Vacature: Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

De gemeente Leudal kent alle dynamiek van deze tijd. Met ook de spanningen die daarbij horen. Het is enerzijds de groene tuin van Limburg, waar de 36.000 inwoners riant wonen in 16 dorpen met ieder een eigen karakter. In Leudal wordt ook de meeste duurzame energie opgewekt van heel Limburg. Veel van onze inwoners vinden werk in de vooruitstrevende moderne bedrijven, die voortkomen uit ons agrarisch verleden. Zoals bijvoorbeeld de high tech zaadveredeling. Anderen reizen in twintig minuten via de snelweg naar de Brainport regio rond Eindhoven.

Deze dynamiek vraagt veel van bestuurlijk Leudal. En dus ook van jou als ambtenaar. Want de aantrekkelijke recreatieve omgeving van Leudal wordt bezocht door veel toeristen. Terwijl de duurzaamheid wordt bereikt door windmolens en zonneweides. Ondertussen willen de forenzen uit de Brainport mooi en rustig wonen en bij dit alles vraagt onze succesvolle agribusiness de ruimte om zich verder te ontwikkelen.

Leudal is succesvol in de afstemming van dit alles. Het heeft ons al veel gebracht., maar we willen nog beter. Daarom staan wij altijd open voor nieuwe collega’s die meedenken over de inrichting van een modern en leefbaar Leudal.

De afdeling Ruimte

De organisatie van de gemeente Leudal bestaat uit de ondersteunende afdeling Bedrijfsvoering, en de beleidsafdelingen Samenleving en Ruimte. Het is voor de afdeling Ruimte dat wij nieuwe collega’s zoeken. Onze afdeling is georganiseerd in drie teams:

 • Ruimtelijke Beheer: Onderhoud openbaar groen en wegen, en civiele projecten.
 • Ontwikkeling: Ruimtelijke ontwikkeling door woningbouwbeleid, transitie landelijk gebied, energietransitie en economie.
 • VTH: Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving (io).

De werkwijze van de afdeling Ruimte kenmerkt zich door minder vergaderen, meer doen en van binnen naar buiten kijkend. Van collega’s bij Ruimte verwachten we dat ze deskundig zij op hun vakgebied en dat ze het bestuur durven te adviseren buiten de bestaande kaders van vandaag, want we zijn gericht op morgen. Naast vaklui is er uiteraard ook plek voor jong opgeleiden die toekomstdromen hebben.

Voor het team Ruimtelijk Beheer zoeken wij een:

Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

1 fte – 36 uur per week

Binnen het team Ruimtelijk Beheer is het van belang om gezamenlijk invulling te geven aan een fraaie, doelmatige en verantwoorde openbare ruimte. Hierbij willen we prettig wonen, werken en recreëren mogelijk en aantrekkelijk houden voor onze inwoners. Maar ook in nauwe samenwerking met medewerkers van team Ontwikkeling, waar o.a. strategische projecten en Mobiliteit zijn belegd, draag je bij aan die duurzame groei. Vernieuwing op het gebied van mobiliteit, vervoer, verkeersveiligheid en parkeren is een belangrijke voorwaarde voor deze complexe opgave. Het bestuur rekent op je deskundige advisering.

Je bent veel in contact met de burger, daarom is het van belang dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Zowel mondeling als schriftelijk weet je mensen mee te nemen in je plannen en adviezen.

Je neem snel kennis op, weet informatie te filteren en neemt initiatief voor pragmatische oplossingen. Kortom, je staat stevig in je schoenen en bent in staat strategisch te denken waarbij je altijd het grote plaatsje voor ogen houdt.

Wat ga je doen?

Als Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer ga je aan de slag met onderstaande resultaatgebieden op het gebied Verkeer en Vervoer.

 • Je bent in staat om beleid te vertalen in projecten en plannen en je stelt adviezen op op het gebied van verkeerskunde en verkeerstechniek.
 • Je volgt en evalueert ontwikkelingen op je vakgebied;
 • Je signaleert de noodzaak tot aanpassingen van beleid en voert die aanpassing door;
 • Je vertegenwoordigd de gemeente in het regionaal overleg (RMO)
 • Je bewaakt en verzorgt de financiële kant voor de taakvelden verkeer en vervoer (budgetbeheer, begroting, financiële verantwoording).
 • initieert en begeleidt (inspraak)bijeenkomsten en overlegvormen;
 • beoordeelt extern voorbereide ontwerpen/plannen.
 • voert overleg over ontwerpen en plannen en stelt een programma van eisen op;
 • draagt zorg voor het opvragen en beoordelen van offertes, onderhandeld over de inhoud en adviseert over opdrachtverstrekking;
 • organiseert de informatie en communicatie over ontwerpen en plannen.

Wat vragen wij?

 • Relevante HBO opleiding (bijv. Verkeerskunde, civiele techniek);
 • +/- 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen de overheid;
 • Kennis en ervaring met besluitvormingsprocedures;
 • Kennis en ervaring met projectmatig werken;
 • Je bent proactief, behoudt het overzicht en denkt in kansen;
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en beschikt over de flexibiliteit die het werken in een politiek-bestuurlijke context vraagt.
 • Competenties: omgeving- en klantgericht, plannen & organiseren, resultaatgericht.

Wat bieden wij?

We bieden je een dynamische werkomgeving met veel variatie in je werk, waarin je intensief samenwerkt met je collega’s. We geloven dat een positieve werksfeer bijdraagt aan een goede dienstverlening. De functie is ingedeeld in salarisschaal 9 (max €4008,-). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop het maandsalaris hetgeen je naar keuze kunt inzetten. Overige arbeidsvoorwaarden conform cao gemeenten. Verder bieden wij reiskosten woon-/ werkverkeer en werken wij met moderne hulpmiddelen zoals het gebruik van een iPad en iPhone.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Dan zien we je motivatiebrief en curriculum vitae graag tegemoet via igom.nl.
Je kunt je brief richten aan Erik Janssen teamleider Ruimtelijk Beheer ovv de vacaturenaam.

Reageren kan tot en met 9 december 2020. De brievenselectie vindt plaats op 10 december 2020. En op 17 december 2020 (middag) zullen de eerste sollicitatiegesprekken plaatsvinden. De eventuele 2e gesprekken vinden plaats tussen kerst en oud en nieuw of na nieuwjaar.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Erik Janssen, teamleider Ruimtelijk Beheer (0475-859615)

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details